Muž v drahej reštaurácii predstieral infarkt, aby sa vyhol plateniuBrainee X Canva/
StoryEditor

Predstieral infarkt, aby nemusel v drahej reštaurácii platiť účet. Urobil to 20-krát, zatkla ho polícia

Nikola Michalkova20.10.2023., 11:30h

Išiel do drahej reštaurácie, kde si objednal nie najlacnejšie jedlá a následne predstieral infarkt, aby ho nemusel platiť. Pre políciu to už bol známy prípad.

Lajkuj Brainee.sk na

Litovčan žijúci v Španielsku má 50 rokov a kreativita mu zjavne nechýba. Navštevoval luxusné reštaurácie, v ktorých následne predstieral, že má infarkt, aby nemusel platiť účet. Jeho meno nebolo zverejnené, píše sa na portáli Insider.

Je v rukách polície

Zatkla ho minulý mesiac v Alicante. Bolo to práve počas jeho návštevy ďalšej luxusnej reštaurácie, kde predstieral, že mu je zle. Ako sa ukázalo, nebol to jediný incident. Infarkt predstieral celkovo 20-krát v priebehu jedného roka. Muž sa vďaka tomu stál známym pre policajtov. 

Pri svojej poslednej návšteve si v reštaurácii El Buen Corner objednal dve whisky a paellu s morskými plodmi. Za svoju objednávku mal zaplatiť 34,85 eur, ako informuje agentúra EFE. Manažér reštaurácie Moisés Doménech uviedol, že jeden kolega muža pristihol, ako sa pokúšal odísť bez zaplatenia. Samozrejme, utekal za ním, aby ho o tejto skutočnosti informoval. Muž sa snažil vyhovoriť, že si ide na izbu pre hotovosť, no pracovník reštaurácie ho nechcel nechať odísť. 

image

Tento deň je záťažou aj pre srdce. Vedci odhalili, kedy je pravdepodobnejší infarkt

Avšak to, čo nasledovalo, by čakal asi len málokto. Muž sa zrazu hodil dramaticky na zem a predstieral, že má srdcový infarkt. Personál ale na mužovu hru nenaletel a zavolal políciu. Tá muža hneď spoznala. 

Zatknutý už bol

Hovorca národnej polície v Alicante potvrdil, že ide o recidivistu: „Bol viackrát zatknutý v meste Alicante. Spôsob konania bol rovnaký,“ povedal. Muž polícii odmietol poskytnúť adresu. Následne ho vzali do väzby a prípad odovzdali miestnej justícii. 

Zistilo sa, že v predchádzajúcich prípadoch, keď bol zatknutý, si v reštauráciách objednával drahé jedlá, ako sú homáre, steaky či prémiové whisky. Policajt tvrdí, že keď ho prišli zatknúť, zvyčajne ich zdravil s úsmevom a zdalo sa, že mu vôbec neprekáža, že noc alebo dve strávi za mrežami. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 16:52