Letecká spoločnosť Japan Airlines riešila nezvyčajný problém.Boardingarea, Tran Dinh Hoanh/Twitter
StoryEditor

Aerolinky museli pridať nový let kvôli sumo zápasníkom. Ich hmotnosť totiž prekročila dovolený priemer

Nikola Michalkova18.10.2023., 11:00h

V Japonsku na letisko prišli sumo zápasníci. Museli im narýchlo pripraviť nový let, keďže ich váha predstavovala problém.

Lajkuj Brainee.sk na

Keď na letisko v Tokiu prišla skupina sumo zápasníkov, pričom každý z nich vážil približne 120 kilogramov, letecká spoločnosť čelila nezvyčajnému problému. Keďže priemerný človek váži v priemere 70 kilogramov, hmotnosť sumo zápasníkov prekračovala váhové limity lietadiel. Letecká spoločnosť Japan Airlines preto nemala na výber a musela pre skupinu zápasníkov vybaviť nový let, píše sa na portáli Insider.

Obavy z ich váhy

Skupina zápasníkov mala pôvodne letieť dvoma rovnakými lietadlami Beoing 737-800. Každé malo kapacitu 165 cestujúcich. Ale keďže každý zápasník vážil približne 120 kilogramov, spoločnosť začala mať obavy, že lietadlá nebudú mať dostatočnú kapacitu paliva, keďže váha zápasníkov prekračovala limity. Skupina cestovala z Tokia a Osaky, aby sa dostala na športový festival konajúci sa na ostrove Amami. 

image

Tento kúsok oblečenia si do lietadla rozhodne neobliekaj. V prípade požiaru to môže byť pre teba nebezpečné

Problémom bol práve spomínaný ostrov. Pristávacia dráha na ňom bola totiž pre veľké lietadlá náročná na pristátie či vzlietnutie. Z toho dôvodu bolo 27 zápasníkov presunutých na nový let, pričom niektorí museli najskôr letieť z Osaky do Tokia. „Je pre nás mimoriadne nezvyčajné prevádzkovať špeciálne lety kvôli hmotnostným obmedzeniam tohto lietadla,“ povedal hovorca leteckej spoločnosti. 

Nemajú zdravotné problémy

Sumo zápasníci bežne vážia dva až trikrát viac ako priemerný dospelý človek. Aj napriek tejto vysokej váhe ale netrpia zdravotnými problémami, ktoré by sa spájali s obezitou. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 01:41