Legíny si do lietadla radšej neobliekaj.Brainee X Canva/
StoryEditor

Tento kúsok oblečenia si do lietadla rozhodne neobliekaj. V prípade požiaru to môže byť pre teba nebezpečné

Nikola Michalkova26.08.2023., 14:00h

Pohodlie pri cestovaní lietadlom mnohí uprednostňujeme. Často ale nemyslíme aj na možné riziká, ktoré môžu nastať. Na jedno také riziko upozornila letuška.

Lajkuj Brainee.sk na

Aj keď k nebezpečenstvám v lietadle nedochádza až tak často, vždy tam to riziko je. Samozrejme, je úplne prirodzené, že ak nás čaká let lietadlom, siahame väčšinou po pohodlnom oblečení. A ženy si v poslednej dobe vyberajú legíny. A to je podľa odborníčky chyba, píše sa na portáli Tyla.

Prečo si neobliecť legíny?

Pri vyberaní oblečenia do lietadla sa väčšinou riadime podľa toho, aby nám bolo pohodlne a nič nás netlačilo. Je ale potrebné myslieť aj na našu bezpečnosť. Odborníčka Christine Negroni hovorí, aby si ženy do lietadla neobliekali legíny práve kvôli bezpečnosti. Ak sa totiž na palube lietadla vyskytne núdzová situácia, napríklad požiar, legíny môžu začať horieť. „Môže sa vyskytnúť požiar na palube alebo po pristátí na zemi, keď opustíte lietadlo,“ vyjadrila sa. 

„Každý teraz nosí v lietadle legíny na jógu, ale ja sa vyhýbam všetkým umelým vláknam, pretože je pravdepodobnejšie, že v prípade požiaru zhoria a prilepia sa na vás. Odporúčam nosiť bavlnené oblečenie alebo čokoľvek z prírodných vlákien,“ radí. 

image

Čaká ťa cesta lietadlom? Mal by si si vybrať miesto v tejto časti, podľa štatistiky je najbezpečnejšie

Taktiež ak sa zvykneš v lietadle vyzúvať, čo je tiež istá forma pohodlia, asi by si to nemal robiť. Ak sa vyskytne núdzová situácia a ty budeš musieť z lietadla po pristátí utiecť, určite budeš rád, keď topánky budeš mať obuté. Je ale dôležité, aby si si zvolil pohodlnú obuv, to znamená, že žiadne opätky. „Ak budete musieť utekať z lietadla, podlaha môže byť veľmi horúca alebo studená, môže byť pokrytá olejom alebo môže horieť. A v takýchto prípadoch nebudete chcieť byť bosí,“ povedala. 

To znamená, že pred letom si svoj outfit vyberaj aj s ohľadom na bezpečnosť. Neznamená to automaticky, že si musíš vybrať niečo nepohodlné, ale dbaj na to, aby si mal oblečenie z bavlny alebo prírodných vlákien a siahni radšej po teniskách. 

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
05. máj 2024 18:10