CharkovTASR/Vadim Ghirda
StoryEditor

Zúfalá situácia si žiada zúfalé riešenia. Mesto Charkov vybuduje prvú podzemnú školu v krajine, aby ochránilo žiakov

TASR03.10.2023., 09:40h

Východoukrajinské mesto Charkov vybuduje úplne prvú podzemnú školu v krajine, aby ochránilo žiakov pred bombovými a raketovými útokmi Ruska, oznámil starosta mesta Ihor Terechov. Správu priniesol v utorok portál britského denníka The Guardian.

Lajkuj Brainee.sk na

„Takýto úkryt umožní tisícom charkovských detí pokračovať v prezenčnom vzdelávaní dokonca aj počas raketových hrozieb,” napísal Terechov v aplikácii Telegram. Zatiaľ nie je jasné, aká veľká bude táto škola a ani kedy ju otvoria.

image

Musk pridal memečko so Zelenským, je pod paľbou kritiky. Si po uši v sra*kách, odkázal mu predseda ukrajinského parlamentu

Vyučovanie na mnohých školách na Ukrajine v blízkosti frontu dlhodobo prebieha online. Charkov pre tento školský rok vytvoril približne 60 samostatných tried na staniciach metra a vytvoril tak priestor na výučbu pre vyše 1000 detí.

image

Charkov

TASR/Vadim Ghirda

Druhé najväčšie mesto Ukrajiny malo pred ruskou inváziou vyše 1,4 milióna obyvateľov. Niektoré jeho štvrte sa nachádzajú necelých 35 kilometrov od hraníc s Ruskom a Charkov je takmer denne terčom ruských raketových útokov, ktoré môžu zasiahnuť budovy skôr, než sa ich obyvatelia dostanú do krytov.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 07:34