Forenzná psychologička bola zo žartu zamknutá v cele s vrahom, ktorý znásilňoval svoje obete.Readsector/Twitter
StoryEditor

Škandál z väznice. Dozorcovia zatvorili psychologičku do cely s vrahom, ktorý znásilňoval ženy

Nikola Michalkova24.09.2023., 11:59h

Malo ísť o vtip. My hovoríme, že celkom nepodarený. Dozorcovia forenznú psychologičku zatvorili do jednej cely s vrahom, ktorý okrem zabíjania aj znásilňoval.

Lajkuj Brainee.sk na

Forenzná psychologička pre portál Unilad uviedla, že ju väzenskí dozorcovia zavreli do jednej cely spolu s vrahom a násilníkom. Išlo vraj len o vtip. Stalo sa to v polovici 90. rokov, tesne potom, čo ukončila univerzitu. A ani samotná škola nedokáže ľudí pripraviť na dozorcov, ktorí svoje pohŕdanie ženami musia dokazovať takýmito vtipmi.

image

Prečo sa ženy zvyknú zamilovať do vrahov ako Jeff Dahmer? Forenzný psychiater má na to jasnú odpoveď

Zatiaľ čo ľudia v roku 1996 spievali piesne od Spice Girls alebo hrali hry na Nintende 64, Danyes strávila rok vo väzení s maximálnym stupňom stráženia. Jej úlohou bolo vypočúvať ľudí, z ktorých sa stali násilníci či vrahovia. Keď sa Daynes na tie časy spätne pozerá, priznáva, že bola príliš naivná, a vyzbrojená len svojím diplomom a zápisníkom.

Prečo skončila s násilníkom v cele?

Predsudky a pohŕdanie ženami bolo rozšírené aj medzi zamestnancami väznice. Dozorcovia sa totiž rozhodli, že si z Daynes urobia srandu. Mala vtedy len 21 rokov, keď ju zo žartu zatvorili do jednej cely s notorickým vrahom, ktorý okrem zabíjania aj svoje obete aj znásilňoval. „Rozhodli sa, že by bolo celkom vtipné zamknúť dvere cely,“ opísala. 

V takejto práci je ale dôležité zachovať si pokoj a chladnú hlavu. Daynes sa preto snažiac zažehnať nebezpečnú situáciu posadila späť na stoličku oproti väzňovi. „Budeme musieť počkať, kým nás začuje policajt a odomkne dvere,“ povedala väzňovi.

image

Forenzná psychologička bola zo žartu zamknutá v cele s vrahom, ktorý znásilňoval svoje obete.

Readsector/Twitter
 

„Väzeň si veľmi rýchlo uvedomil, že som s ním v cele zatvorená, a že mi to je nepríjemne. Podľa mňa ho ten pohľad bavil,“ pokračovala. Väzeň, samozrejme, situáciu využil a chcel sa zabaviť. Nahol sa nad stôl a pokúsil sa ju pohladiť po krku. Našťastie iný väzeň v diaľke počul, čo sa stalo, zavolal pomoc a Daynes povedal, že policajt je už na ceste. 

Celé to trvalo 15 minút, kým sa Daynes z cely dostala von. Aj napriek tomu, že jej kariéra začala desivým zážitkom, rozhodla sa v práci pokračovať. Venuje sa skúmaniu mysle známych vrahov v seriáli „Faking It“, ktorý sa vysiela na Discovery+. Zaoberá sa v ňom gestami, vzorcami správania a prešľapmi, ktoré dokazujú vinu zločinca ešte pred samotným súdnym procesom. 

V seriáli sa venuje skúmaniu zločincov, ako sú Paul Hemming a Martin Corns, ktorí zabili ženy, ktoré „milovali“. Ich zločiny šokovali celý národ. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 18:03