Zoznam krajín s najvýšším počtom sériových vrahov.Brainee X Canva/
StoryEditor

Kto je na vrchole zoznamu? 10 krajín, v ktorých je najväčší výskyt sériových vrahov

nik09.09.2023., 10:00h

Zverejnili zoznam krajín, ktoré majú najvyšší počet zdokumentovaných sériových vrahov.

Lajkuj Brainee.sk na

Definícia sériového vraha v súčasnosti hovorí o osobe, ktorá zavraždí tri alebo viac osôb. Vraždy sa musia udiať v priebehu s odstupom aspoň jedného mesiaca. Táto definícia teda znamená, že vrah, ktorý zabije napríklad desať ľudí za deň, nebude považovaný za sériového vraha. 

Zoznam, ktorý bol zverejnený, zobrazuje, v ktorých krajinách bolo zdokumentovaných najviac sériových vrahov. Nezohľadňuje pritom počet obyvateľov. Ktorá krajina je teda na samom čele zoznamu?

image

Môžeš si s ním písať a ani o tom nevieš. Kriminalista odhalil, ako si sérioví vrahovia hľadajú obete

Zoznam krajín

Pravdepodobne nikoho neprekvapí, že na prvom mieste sa umiestnili Spojené štáty americké. V krajine je celkovo zdokumentovaných až 3 204 sériových vrahov. Je to o viac ako dvetisíc vrahov, ako v ostatných krajinách dokopy. A vzhľadom na kritériá, pomocou ktorých sa definuje sériový vrah, v počte zároveň nie sú zahrnutí masoví strelci, uvádza sa na portáli Unilad.

Keby sa zohľadňoval počet obyvateľov, USA je aj napriek tomu stále v nespochybniteľnom vedení. Na druhom mieste sa umiestnilo Anglicko, kde bolo zdokumentovaných 166 sériových vrahov. Po Anglicku nasleduje Južná Afrika, kde evidujú 117 vrahov, Kanada so 106, Taliansko, kde zdokumentovali 97 vrahov a Japonsko uzatvára prvú šestku s 96 vrahmi. 

image

Najväčšie mýty o sériových vrahoch. Nemusia to vždy byť len vykoľajení samotári

Na siedmom mieste sa umiestnilo Nemecko, kde pôsobilo 85 sériových vrahov. V Austrálii, ktorá nasleduje po Nemecku to bolo o štyroch vrahov menej, píše sa na portáli Wion News.

India aj napriek svojej ľudnatosti sa umiestnila na deviatom mieste a nezdokumentovalo až tak veľa sériových vrahov, celkovo ich doteraz bolo 80. Na poslednom mieste v zverejnenom rebríčku sa umiestnilo Rusko, kde zdokumentovali 73 sériových vrahov. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 05:05