Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj TASR/Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix via AP
StoryEditor

Zelenskyj ide tvrdo. Chce, aby bola korupcia v čase vojny považovaná za vlastizradu

Miroslav Kamody28.08.2023., 09:30h

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj plánuje požiadať parlament o sprísnenie trestov pre tých, ktorí boli počas vojnového konfliktu usvedčení z korupcie. TASR správu prevzala v pondelok zo stanice Sky News.

Lajkuj Brainee.sk na

Zelenskyj v nedeľňajšom televíznom interview spresnil, že chce presadiť, aby sa "korupcia v čase vojny rovnala vlastizrade". „Nie je to však žiadna popravná čata. Toto nie je stalinizmus. Ak sú dôkazy (potvrdzujúce korupčné praktiky), takáto osoba musí za mreže,” poznamenal.

image

Na Kryme zaviala ukrajinská vlajka. Tajné služby začali so špeciálnou operáciou na okupovanom polostrove

Ukrajinský prezident zároveň vyjadril nádej, že boj proti korupcii uľahčí zahraničným partnerom aj povojnovú obnovu Ukrajiny, ktorá bude stáť miliardy dolárov.

Odvolal vojenských komisárov

Stanica Sky News pripomína, že Zelenskyj tento mesiac po celoštátnom audite odvolal všetkých vojenských komisárov zodpovedných za nábor vojakov.

image

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj 

TASR/Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix via AP

Vonkajšie a vnútorné faktory spôsobili, že prežitie štátu začalo závisieť od schopnosti Ukrajiny „skutočne zničiť skorumpované osoby ako sociálnu skupinu,” uviedla v nedeľu na platforme Telegram ukrajinská vicepremiérka Iryna Vereščuková.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 18:28