KasínoUnsplash/Kaysha
StoryEditor

Muž predal celý svoj majetok a odišiel do Las Vegas. Všetko vsadil v rulete na červenú a vyhral 270-tisíc dolárov

Miroslav Kamody01.08.2023., 08:00h

Muž z Londýna predal všetko, čo vlastnil, odletel do Las Vegas a hodil všetky svoje peniaze na svete v stávke v rulete. Vyhral. Dúfame ale, že ti nemusíme pripomínať, že hazard nie je cesta k peniazom.

Lajkuj Brainee.sk na

Čo by si robil, keby chce zásadne zmeniť svoj život? Zobral by si si pôžičku a rozbehol vlastný biznis, prípadne len zmenil prácu a presťahoval na nové miesto? V roku 2004 sa vtedy 32-ročný Ashley Revell rozhodol pre omnoho radikálnejšie riešenie.

Ako píše portál Unilad, Ashley su uvedomil, že je čas na radikálnu zmenu. Zbavil sa absolútne všetkého čo vlastnil. Vo vrecku tak mal 135 300 dolárov (122 600 eur). S touto sumou vyrazil do hlavného mesta hazardu na svete - Las Vegas.

image

Muž vyhral v lotérii milión dolárov dvakrát za deň. Dôvodom boli problémy, ktoré mal doma so ženou

Všetko vsadil na červenú

Revell zo svojho nápadu urobil veľkú šou. Do Vegas dokonca prišiel aj celým filmovým štábom. V snahe posilniť svoj stávkový bank dokonca súhlasil so zmenou svojho mena na „Ashley Blue Square Revell“ po tom, čo britská stránka s online hazardnými hrami súhlasila, že mu pomôže.

Pôvodne chcel stávku uzavrieť v komplexe Hard Rock, no jeho stávku odmietli prijať. Našťastie v Las Vegas zvyčajne nemusíš hľadať príliš dlho, kým nájdeš niekoho, kto bude súhlasiť. Vošiel do kasína Plaza a všetko stavil na červenú.

Bol pripravený prejsť si peklom - ak vyhrá, zdvojnásobí svoje celoživotné úspory, ak prehrá, nezostane mu nič iné, len ľutovanie sa. S 50-percentnou šancou na úspech sledoval, ako sa koleso rulety pomaly otáča.

Svoj majetok zdvojnásobil

Agónia sa však zmenila na extázu - gulôčka sa zastavila na červenej sedmičke. Svoje úspory zdvojnásobil na 270 600 dolárov a príbeh, ktorý môže rozprávať svojim vnúčatám. A čo vlastne s peniazmi urobil?

image

Mama gamblerka, otec dvojitý agent: Jackie Chan pri svojom pátraní po rodičoch zistil, že viedli šialene divoké životy

Časť z nich použil na spustenie online pokrovej webovej stránky s názvom Poker UTD, hoci tá v roku 2012 skončila. Jeho príbeh bol nakrútený pre dokument Sky One, ktorý sa volal Double or Nothing. Okrem toho bol uvedený v E! špeciáli s názvom THS Investigates: Vegas Winners & Losers.

Poskytol tiež inšpiráciu pre show, ktorú vytvoril Simon Cowell a ktorá sa volala Red or Black? V týchto dňoch nie je Revell až tak na očiach verejnosti, no vždy si spomenie na ten osudný deň v Las Vegas, keď všetko vsadil a vyhral. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 06:12