O detstve Jackieho Chana sa toho veľa nevedelo - ani samotný Jackie dlho netušil, aká je pravda o jeho rodičoch.  Twitter/thepcclondon/
StoryEditor

Mama gamblerka, otec dvojitý agent: Jackie Chan pri svojom pátraní po rodičoch zistil, že viedli šialene divoké životy

mor06.04.2023., 09:00h

Keď sa Chan preslávil, začali sa šíriť klebety, že bol adoptovaný a mal iné meno, než s akým sa narodil. Pravda je však oveľa zaujímavejšia.

Lajkuj Brainee.sk na

Jackie Chan je hercom celosvetového formátu - jedinečným spojením bojových umení a komédie bavil snáď každého. Čo však o ňom vedel málokto, vrátane samotného Jackieho, bolo pozadie jeho rodiny.

image

GALÉRIA Pri niektorých sa ti roztopí srdce. Takto celebrity požiadali svoje polovičky o ruku

Rodičia, teraz už 68 ročného herca opustili ešte ako malého, keď utiekli z Číny do Hongkongu po tom, čo v roku 1949 prevzali kontrolu nad krajinou komunisti. Jeho otec, ktorého prvá manželka zomrela v roku 1947, mal dvoch synov, zatiaľ čo jeho matka, ktorej prvý manžel zomrel pri japonskom bombardovaní, mala dve dcéry.

Keď sa Chan preslávil, začali sa šíriť klebety, že bol adoptovaný a mal iné meno, než s akým sa narodil. Pravda sa ukázala byť oveľa pozoruhodnejšou, než si ktokoľvek dokázal predstaviť.

Ukázalo sa, že Chanova matka bola vrúcnou hazardnou hráčkou a pôsobila v šanghajskom zločineckom podsvetí, zatiaľ čo jeho otec bol nacionalistickým špiónom a vodcom gangov. Ukázalo sa tiež, že hollywoodska hviezda mala dvoch bratov, o ktorých Jackie ani nevedel, tí sú stále nažive. Obaja trú biedu v Číne.

image

Chystá sa umrieť? Dalajláma označil malého chlapca za svoju reinkarnáciu, jeho otec je profesor matematiky

Divoký príbeh rodiny sa stal predmetom dokumentu z roku 2003 Stopy draka: Jackie Chan a jeho stratená rodina. Režisérka Mabel Cheung pre Guardian v čase uvedenia filmu prezradila viac o živote herca. „Skutočnosť, že jeho matka bola pašerákom ópia, hráčkou a veľkou osobnosťou podsvetia, bola pre Jackieho a tiež pre nás veľkým šokom."

Vo filme je ukázané, ako sa jeho rodičia prvýkrát stretli, teda keď Jackieho otec zatkol jeho matku za pašovanie ópia. Jackieho otec bol známy ako Chan Chi Long, no v skutočnosti sa volal Fang Daolang. Ten zavolal svojho syna do Austrálie - netušil však, že si so sebou prinesie aj celý filmový štáb. 

Cheung, Jackieho blízka kamarátka, spomínala, že sa jeho otec vtedy veľmi hneval. „Povedal, že ak sme to vedeli, prečo sme sa ho vopred nespýtali a či by sme všetky informácie nemohli zistiť od niekoho iného.“

image

VIDEO Jennifer Coolidge a jej ikonická scéna zo Single All The Way bola použitá v gej porne. Herečku to nadchlo

Jackie sa u otca prihováral za štáb, snažil sa ho presvedčiť, aby s ním natočil pár záberov do dokumentu. ​„Museli sme sa s ním spriateliť, spievať s ním karaoke a tancovať, až potom bol ochotný rozprávať. A, samozrejme, sa zdráhal povedať nám o svojej manželke ako pašeráčke ópia,“ doplnila Cheung.

V dokumente sa Jackieho otec Fang (zomrel päť rokov po premiére dokumentu) vracia späť do Číny na stretnutie so svojimi dvoma synmi Shide a Shishen. Nechcel však, aby s ním išiel aj jeho syn a videl tak svojich dvoch nevlastných súrodencov.

Cheung tiež povedala, že súrodenci sú susedia. Najprv sa báli, že keďže sú spriaznení s filmovou megahviezdou, mohlo by to spôsobiť veľký pretras. 

Keď bol film uvedený, Cheung povedala, že Jackie pri sledovaní hrubých zostrihov filmu plakal. Bolo to preňho príliš bolestivé, najmä vzhľadom na to, že obsahuje niektoré z posledných záberov jeho mamy, ktorá zomrela v r. 2001.

image

Muž sa na nete priznal, že jeho obľúbeným snackom pred spaním sú semenníky. Volajú ho Dahmer

„Keď počúvate príbeh, tak si toho veľa nepredstavujete, ale keď vidíte skutočné zábery, stáva sa emotívnejším. Možno to je jeden z dôvodov, prečo to už nechce vidieť,“ vysvetlila režisérka dokumentu.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 16:11