Ďalší incident v RímeTwitter/Agenzia ANSA, Unsplash/Spencer Davis
StoryEditor

Ľudia sú čoraz hlúpejší. 17-ročné dievča opäť vyrylo svoje iniciály do rímskeho Kolosea, hrozí jej päťročné väzenie

Miroslav Kamody17.07.2023., 15:00h

Nezastavili ju ani medializované správy o mladíkovi z Británie, ktorý pred niekoľkými týždňami urobil podobnú hlúposť.

Lajkuj Brainee.sk na

Len pred pár týždňami sa správami po celom svete prehnala správa, že mladý britský turista vyryl do rímskeho Kolosea svoje a priateľkine iniciály. Teraz sa rovnaká kritika zosypala na mladú Švajčiarku, ktorá urobila to isté, píše portál LadBible.

17-ročné dievča malo minulý týždeň navštíviť so svojou rodinou hlavné mesto Talianska. Namiesto fotenia ikonických pamiatok tohto historického centra však bolo pristihnuté, ako vyrezáva svoje iniciály do jedného z novodobých divov sveta.

image

Nevedel som, že je tak staré, bráni sa vandal z rímskeho Kolosea. V júni na pamiatku vyryl svoje aj priateľkine meno

Bolo jej to jedno

Podľa správ talianskych médií nemenované dievča údajne vyrezalo písmeno „N“ do jednej z tehál Kolosea a nakrútil ho pri tom taliansky turistický sprievodca David Battaglino. Sprievodca v posledných dňoch hovoril s miestnou tlačou a tvrdil, že ľudia na dievča kričali za to, čo robí.

Battaglino však tvrdí, že keď si dievča uvedomilo, že nahnevala mnohých miestnych obyvateľov, pokrčila plecami a odišla s úškrnom na tvári. „Je to prvýkrát, čo sa mi podarilo nakrútiť vandalský čin v Koloseu, ale za šesť rokov som ich videl desiatky, sú aj takí, ktorí odtrhávajú časti múru,“​ povedal pre Repubblica Roma.

„Dokonca na mňa raz pľuli, že som pokarhal chlapca.“ Battaglino si dievča všimol po tom, čo na ňu upozornil turista na jednom z jeho poznávacích zájazdov. Sprievodca hovorí, že k nej pristúpil a spýtal sa dievčaťa, či chce potlesk za to, čo urobilo predtým, ako sa priblížila k rodičom dievčaťa.

Druhý medializovaný prípad

Informoval ich o tom, že to, čo ich dcéra robí, je nezákonné, hoci rodičia si to zjavne nevšímali. Battaglino odfotil rodinu, pričom ochranka na mieste zavolala políciu. Následne dievča a jej rodinu podľa miestnych médií predviedli na policajný výsluch a môže ich čakať vysoký trest.

image

VIDEO Liečil sa tu cisár aj Štúr, dnes je z kúpeľov Korytnica ruina. O ich pád sa vo veľkom pričinil aj Marian Kočner

Je to preto, lebo vandalizmus môže byť potrestaný pokutou až do výšky 15-tisíc eur alebo v najhoršom prípade dvomi až piatimi rokov väzenia. K incidentu došlo len niekoľko týždňov po tom, čo britský turista vyryl meno svojej priateľky do Kolosea.

Ivan Dimitrov, 27-ročný fitness inštruktor žijúci v Bristole, sa stal virálnym po záberoch, na ktorých zdanlivo vyryje niečo, čo vyzerá ako „Ivan + Hayley 23“ do jednej z tehál rímskeho Kolosea. Dimitrov odvtedy napísal ospravedlňujúci list Robertovi Gualtierimu, primátorovi Ríma, v ktorom uviedol, že až teraz si uvedomuje „vážnosť spáchaného skutku“.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 12:54