Učiteľka sa ulievala viac ako 20 rokovLinkedIn/Cinzia Paolina De Lio, Unsplash/Jason Blackeye
StoryEditor

Učiteľka rekordérka. 20 rokov sa úspešne ulievala z práce, vyhodiť ju sa podarilo až najvyššiemu súdu

Miroslav Kamody30.06.2023., 11:00h

Učiteľka, ktorú vyhodili zo zamestnania po tom, čo sa 20 rokov vyhýbala práci, povedala, že sa zatiaľ nemôže podeliť o svoj príbeh... pretože je na pláži.

Lajkuj Brainee.sk na

Byť učiteľom vie byť poriadne náročné a aj oni si po konci školského roka zaslúžia aspoň trochu oddychu predtým, než sa vo veľkom začnú pripravovať na ten ďalší. Ako však informuje portál LadBible, jedna učiteľka oddychovala viac, ako ktokoľvek iný.

Aby sme boli presní, stredoškolská učiteľka Cinzia Paolina De Lio 20 rokov zo svojej 24-ročnej kariéry chýbala v práci. Predpokladá sa, že žena, ktorá vyučovala literatúru a filozofiu na školách neďaleko talianskych Benátok, využívala kombináciu práceneschopnosti, dovolenky a povolení na účasť na konferenciách, aby sa vyhla vyučovanou v škole.

image

Dramatický záver školského roka na základnej škole v Piešťanoch. Počas hádky mal štvrták vytiahnuť nôž a zaútočiť

Kauza skončila na súde

A nejakým spôsobom sa jej takto darilo fungovať viac ako dve desaťročia. Logicky sa ju preto snažili zo zamestnania vyhodiť. Pôvodne bola prepustená ešte v roku 2017, po tom, ako sa na štyri mesiace vrátila do práce a bola kritizovaná za svoj nepripravený a nepozorný štýl vyučovania.

Nasledujúci rok však celá kauza skončila na súde a sudca v Benátkach prepustenie zrušil. Ministerstvo školstva potom podalo protiodvolanie, ktoré sa dostalo až na Najvyšší kasačný súd, najvyšší súd v Taliansku, ktorý minulý týždeň zrušil rozhodnutie z roku 2018 s tým, že dve desaťročia absencií svedčia o jej „trvalej a absolútnej neschopnosti”.

Chce povedať svoju verziu... ale nie teraz

De Lio prisľúbila, že sa podelí o svoju verziu príbehu, a uviedla, že sa rada podelí o fakty tohto „jedinečného a surreálneho príbehu” - ale nie hneď. Keď ju oslovili novinári z denníka La Repubblica, aby im vysvetlila, čo sa stalo, bezostyšne im povedala: „Prepáčte, ale práve teraz som na pláži.”

image

Školská trieda

TASR/František Iván

„Zrekonštruujem pravdivé fakty tohto absolútne jedinečného a surrealistického príbehu. Neodpovedám na otázky novinárov, ktoré by nezodpovedali pravde o mojom príbehu,” dodala.

De Lio, ktorá o sebe teraz hovorí, že pracuje ako novinárka na voľnej nohe, tvrdí, že má dokumenty, ktoré dokazujú jej verziu veci, ale zdá sa, že na akékoľvek podrobnosti z nich si budeme musieť ešte chvíľu počkať.

Študenti proti nej zorganizovali štrajk

Súd si vypočul, že počas návratu De Lio do práce počas štvormesačného obdobia v roku 2015 sa študenti sťažovali, že bola slabo pripravená, neprinášala učebnice a mala „náhodný a improvizovaný” spôsob známkovania ich prác.

image

S princom sa rozprávala o futbale, sama dobrovoľne abstinuje. Učiteľka Hanka o tom, ako prijať inakosť v triedach

Podľa inšpekcie niektorí študenti dokonca zorganizovali štrajk a odmietli navštevovať jej hodiny. Inšpekcia tiež tvrdila, že počas vyučovania bola „nepripravená” a „nepozorná”, a obvinila ju, že sa hrala na telefóne aj vtedy, keď mala učiť.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 12:25