Nikdy nezistili, kto záhadné nápisy písal.David Buttery/Wikipedia
StoryEditor

Zabili ju, lebo ju nemali rady či tajomné nápisy na stene. Predstavujeme ti ďalšie tri skutočné krimi prípady, o ktorých sa nehovorí

Nikola Michalkova31.12.2050., 00:00h

Opäť ti prinášame sériu troch skutočných krimi prípadov, o ktorých si pravdepodobne nepočul.

Lajkuj Brainee.sk na

V minulej sérii sme spomenuli tri prípady, ktoré hovorili o miznutiach každú stredu, vraždu na jachte či únos ľudoopom. Teraz ti prinášame ďalšie tri prípady, o ktorých si s veľkou pravdepodobnosťou nepočul. 

Zabili ju blízki ľudia

Prípad Skylar Neese je naozaj hrozivý. Veď si len predstav, že máš dvoch najlepších priateľov, ktorým dôveruješ a máš ich rád, a napokon ťa zabijú. Presne to sa stalo spomínanej žene, ktorú naposledy videli 6. júla 2012. Pôvodne si mysleli, že Skylar utiekla z domu, ale nakoniec sa v januári 2013 ukázalo, že za jej zmiznutím boli jej najlepšie kamarátky. Jedna z nich, Rachel Shoaf, sa priznala, že plánovali a zavraždili Neese spolu s ďalšou kamarátkou Sheliou Eddy. Telo Skylar bolo objavené neskôr, a to 16. januára 2013. Na základe informácií štátnej polície, príčinou vraždy bolo, že ju jej dve priateľky nemali rady, píše sa na portáli Yahoo.

image

Nikdy nezistili, kto záhadné nápisy písal.

David Buttery/Wikipedia

Správa na stene

V roku 1943 sa v kmeni stromu vo Worcestershire v Anglicku našla kostra ženy, pričom niektoré teórie hovoria, že žena bola birminghamská sexuálna pracovníčka, nemecká špiónka, holandská špiónka či obeť okultného rituálu. Síce sa jej totožnosť nikdy nezistila a prezývali ju ako Bella, centrom teórií sa zaručene stala. 

Kostra ženy v kmeni stromu nebola jediná záhada, ktorá sa tejto osoby týkala. V roku 1944 sa na stene v Birminghame objavil nápis, ktorý sa pýtal: „Kto dal Bellu do Wych Elm?“ Nikto nezistil, kto nápis na stenu napísal, ale odvtedy sa podobné nápisy objavujú aj na neďalekom obelisku, čo je úzka, štvorhranná a na konci sa zužujúca pamätná stavba. 

Vražda počas dobrovoľníctva

Bonzovať sa nevypláca, ale hlásiť sa to musí. Kate Puzey bola zavraždená v roku 2009 počas toho, ako pracovala v Mierových zboroch v Benine. Všetko to začalo, keď vyjadrila svoje znepokojenie, keď sa jej nepozdával vzťah muža pracujúceho v jej škole so študentmi. Následne to oznámila Mierovým zborom, pričom mužovi dali vedieť, že prijali od nej nahlásenie. A len tak čírou náhodou bola napokon zavraždená. Muža spolu s ďalšími komplicmi bez súdu držali vo väzení, ale ako sa napokon zistilo, boli nevinní. V prípade sa ďalej vôbec nepátralo, nikto za jej vraždu neniesol zodpovednosť a jej vrah sa tak nikdy nevypátral. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/zaujimavosti, menuAlias = zaujimavosti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 11:28