Šesťročný prvák v USA zámerne postrelil učiteľkuUnsplash/Max Kleinen
StoryEditor

Krajina neobmedzených možností? Šesťročný prvák v Spojených štátoch zámerne postrelil svoju učiteľku

TASR07.01.2023., 13:00h

Šesťročný chlapec z amerického štátu Virgínia zámerne postrelil svoju učiteľku, ktorá sa aktuálne nachádza v kritickom stave v nemocnici.

Lajkuj Brainee.sk na

Zatiaľ nie je jasné, ako sa dieťa k zbrani dostalo. V sobotu o tom informovala miestna polícia. Správa o streľbe pochádza z denníka The Guardian a stanice BBC.

Streľba po výmene názorov

Streľba sa odohrala v piatok krátko po 14:00 miestneho času (20:00 nášho času) v triede prvákov na základnej škole v meste Newport News po výmene názorov medzi učiteľkou a žiakom. Privolaná polícia chlapca okamžite zadržala.

image

Dievča zverejnilo status o streľbe na škole v Piešťanoch. Polícia jej zaklopala na dvere, mal to byť len vtip

Tamojší policajný náčelník Steve Drew uviedol, že nie je jasné, odkiaľ dieťa zbraň vzalo. Dodal však, že nešlo o nešťastnú náhodu a chlapec učiteľku postrelil zámerne.

Nedostatočné kontroly

Polícia vyhlásila, že hoci táto základná škola, ktorú navštevuje 550 žiakov, disponuje detektormi kovov, deti boli kontrolované len náhodne. Odmietla tiež poskytnúť podrobnosti o type použitej zbrane, uviedla však, že ide o ručnú strelnú zbraň.

image

Bližšie informácie o zbrani nie sú známe

Unsplash/Tom Def

Riaditeľ tamojšieho školského obvodu George Parker vyhlásil, že úrady sa budú zaoberať „každou okolnosťou, ktorá mohla do tohto incidentu vyústiť”. Dodal, že škola bude v pondelok zatvorená a rodičom a žiakom bude poskytnutá odborná psychologická pomoc.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 22:24