Neznáma vyplavená železná guľa v Japonsku vyvoláva šialené teórie.Twitter/worldnews_guru/
StoryEditor

UFO či mýtická dračia guľa? Vyplavený neznámy predmet vyvoláva šialené teórie

ČTKiDnes.cz24.02.2023., 14:00h

Japonské pobrežné mesto Hamamacu je hore nohami. Morské prúdy sem na pláž vyvrhli obrovskú kovovú guľu s priemerom 1,5 metra. Úrady upokojili obyvateľov, že nejde o mínu či iné výbušné zariadenie, jej účel ale nepoznajú.

Lajkuj Brainee.sk na

Japonská polícia začala veľkú oranžovo-hnedú guľu skúmať po tom, čo si ju tento týždeň pri prechádzke všimla miestna žena. Predmet ležal v piesku len niekoľko metrov od brehu Tichého oceánu. 

Bomba to nie je

Policajti v meste ležiacom na polceste z Osaky do Tokia oblasť uzavreli a privolali expertov na výbušniny v ochranných oblekoch, aby podrobnejšie preskúmali vnútro gule pre podozrenie, že by mohlo ísť o mínu. Táto teória sa ale nepotvrdila, pretože odborníci pomocou röntgenovej technológie zistili, že je predmet dutý.

Podľa denníka The Guardian nič ani nenasvedčuje tomu, že by guľa mohla byť súčasťou špionážnych aktivít neďalekej Severnej Kórey alebo Číny. Na povrchu gule sú viditeľné dve držadlá, čo naznačuje, že predmet mohol byť niekde uchytený. To vedie  k veľmi jednoduchému vysvetleniu, že sa jedná o obyčajnú kotviacu bóju, ktorá sa jednoducho uvoľnila a vyplávala. 

Šialené teórie

V jednej chvíli polícia zablokovala 200-metrový okruh okolo guli, zatiaľ čo sa odborníci neúspešne pokúšali záhadu vyriešiť. Neznámy predmet tak rozpútal búrku konšpiračných teórii. Jednej absurdnejšej ako druhej. Z nedávnych správ o špionážnych zariadeniach si niektorí myslia že ide o sledovaciu techniku, UFO alebo dokonca mýtickú dračiu guľu z anime seriálu Dragon Ball. 

image

Profesor chce vyriešiť starnutie populácie masovou samovraždou. Má státisíce sledovateľov

Jeden miestny muž, ktorý pravidelne behá po pláži povedal, že nechápe, prečo sa guľa zrazu stala stredobodom pozornosti. "Je to tam už mesiac," povedal pre verejnoprávnu televíziu NHK. "Snažil som sa to zatlačiť, ale nepohla sa." Opatrný prístup od japonských bezpečnostných zložiek je podnietený nedávnym pozorovaním čínskych balónov na Japonskom.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 04:26