Ďateľ si v útrobách domu urobil obrovské zásobyFacebook/Nick‘s Extreme Pest Control
StoryEditor

VIDEO Jeden vták, more problémov. Jediný ďateľ si z domu urobil svoju skrýšu, do stien uložil stovky kíl žaluďov

Miroslav Kamody10.02.2023., 08:00h

Kam sa odborník na hubenie škodcov pozrel, odtiaľ sa na neho vyvalila hora žaluďov.

Lajkuj Brainee.sk na

Nick Castro je majiteľom kalifornskej firmy Nick‘s Extreme Pest Control a v odvetví hubenia škodcov pôsobí už viac ako 20 rokov. Počas svojej dlhoročnej kariéry sa už stretol s kadečím, no tentokrát sa mu podarilo natrafiť na bizarnosť, ktorá prekonala všetky doterajšie.

Ako informuje New York Post, Castra zavolali do domu, aby si poradil s jediným ďatľom, ktorý poškodzoval fasádu ukladaním žaluďov do otvorov, ktoré si sám vytvoril. Vyzeralo to ako jednoduchá robota.

image

Ryba s pohybovými senzormi prevzala kontrolu nad hernou konzolou. Použila kreditku, vytvorila si PayPal a poslala mail

Stovky kíl v stenách

Keď však odborník na škodcov zarezal do steny, aby odstránil žalude, ktoré sa ďatľovi podarilo pretlačiť, zasypal ho nekonečný prúd plodov. „Stále prichádzali a prichádzali, bez prestania,“ povedal Castro pre The Dodo.

„Predpokladalo sa, že žalude sú len asi vo štvrtine výšky steny. Ukázalo sa, že boli nahromadené vysoko až po povalu domu.“ Keď Nick pokračoval v prehľadávaní domu, z každej strany sa na neho sypali žalude. 

Dokopy ich bolo približne 700 libier (takmer 320 kíl), ktorými naplnil osem veľkých vriec na odpadky. Vták mal podľa neho zásoby uložené po celom dome a všade vytváral nové diery. „Mysleli by ste si, že tento vták skladoval jedlo všade,“ povedal.

Ďatľa neutratili

Vták úplne zničil vonkajšok domu dierami. Žalude boli uložené úplne všade. Podľa odborníka musel byť vták šialený. Dokonca ho niekoľkokrát videli popri tom, ako sa snažili dom vyčistiť od jeho „práce“. Vták prestrčil žalude cez komín po tom, čo urobil stovky otvorov v drevenom obklade, ktorý ho obklopoval, a potom prešiel cez otvory na vetranie v podkroví.

„Žalude boli nahromadené od spodného poschodia do výšky asi 20 stôp (šesť metrov) do podkrovia,“ povedal Castro. Ten zároveň dodal, že so všetkými zvieratami sa zaobchádza humánne a nikdy nie sú utratené. Tento prípad nebol výnimkou.

image

Sliepky za prvou líniou. Bizarný príbeh hydiny, ktorú chcelo NATO použiť ako poistku spúšte jadrových zbraní

Majitelia zaplátali diery a pridali nový obklad, ktorý by mal vtákovi zabrániť v tom, aby pokračoval vo svojej záľube. Predpokladá sa, že si ďateľ nájde nové miesto, kde jeho tvrdá práca pri zbieraní nebude úplne zbytočná. „Nikdy predtým som nič také nevidel,“ dodal na záver Castro.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 06:53