Pozri si najškaredších psov Británie.Parrot Prings/
StoryEditor

Je taký škaredý, až je krásny. GALÉRIA zo súťaže o najškaredšieho psa ťa zaručene pobaví

Michal Čiernik04.02.2023., 12:00h

Štvorročná Peggy nedala svojej konkurencii žiadnu šancu.

Lajkuj Brainee.sk na

Štvorročná Peggy, o ktorej sa predpokladá, že je krížencom mopsa a čínskeho chocholatého psa patrí Holly Middleton z Levenu v grófstve East Yorkshire. Pani Middleton povedala, že hoci Peggy môže na prvý pohľad spôsobiť rozruch na ulici, je veľmi milovaným členom rodiny.

Majiteľka psa, ktorý sa uchádzal o titul najškaredšieho psa v Spojenom kráľovstve, sa rozhodla adoptovať pretože vyzerala tak „smutne a nezvyčajne“. Adoptovala si ho, keď mal šesť mesiacov, no už vtedy chumáče srsti len na hlave a lapkách a vyplazený jazyk. „Vždy to tak bolo, ale nezabráni jej to v ničom, môže jesť, piť, aj sa hrať,“ prezradila pre BBC.

„Milujem všetko, čo je trochu nemilované a nezvyčajné, takže keď som ju videl na webovej stránke o adopcii, vedel som, že sa o ňu chcem postarať,“ povedala hrdá majiteľka. Aj keď okamžite vedela, že chce dať Peggy domov, výber mena bol o niečo ťažší. „Naozaj sme bojovali s menom, pretože sa jej nič nehodilo. Nakoniec prišla moja stará mama a povedala, že jej trochu pripomína jej mamu, tak sme do toho šli,“ priznala pani Middleton.

Peggy bola jedným zo siedmich psov, ktorí sa zúčastnili súťaže organizovanej fotografickou tlačiarenskou firmou Parrot Print. Víťaz získal strihanie a fotenie zdarma. „Dostali sme stovky príspevkov a z týchto siedmich nás boleli oči, keď sme sa na ne pozerali,“ povedal Matt Dahan, zakladateľ Parrot Print. „V Spojenom kráľovstve je skutočne niekoľko škaredých psov a dúfame, že naša súťaž oslávi tých najlepších,“ dodal.

image

Winston George, britský buldog z West Midlands.

Parrot Prings/

Psy pochádzali z celej krajiny. O prvé miesto bojoval napríklad britský buldog z West Midlands s názvom Winston George, ktorého majiteľ ho opisuje ako kríženca medzi nevrlým starým mužom a nezbedným školákom.

image

Jazz, Brusston zo severného Wallesu

Parrot Prings/

Ďalšia finalistka, Jazz, brusston zo severného Walesu, je opísaná ako „nie veľmi fotogenická“. „Keď ľuďom ukážem jej fotku, zvyčajne stíchnu a strácajú slová,“ hovorí jej majiteľka.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 20:45