Letuška spustila núdzové otváranie dveríUnsplash/Tomek Baginski, Twitter/M Zulqarnain B
StoryEditor

Najhorší prvý deň v práci. Letuška omylom spustila núdzové otváranie dverí, chyba stála takmer 60-tisíc eur

Miroslav Kamody21.01.2023., 10:00h

Prvý deň v práci chce každý z nás zabodovať a poriadne sa zapísať u kolegov. Na túto letušku spoločnosť rozhodne nikdy nezabudne.

Lajkuj Brainee.sk na

Už zrejme každý z nás si to niekedy zažil. Prvý deň v novej práci chceme urobiť ten najlepší dojem, no nie vždy to podarí. Niečo sa pokazí, prípadne si popletieš mená či osoby. To, čo však zažila začínajúca letuška, by zrejme nechcel zažiť nikto z nás.

Ako informuje britský Independent, nová letuška aerolínií British Airways hneď v prvý deň urobila chybu, ktorá leteckú spoločnosť vyšla na približne 50-tisíc libier (57-tisíc eur). Omylom totiž spustila núdzové otváranie dverí.

image

Letuška prezradila, ako si cestujúci zničia zážitok z lietania. Robíš niektorú z týchto vecí aj ty?

Poplach na letisku

To je automaticky spojené s nafúknutím gigantickej šmykľavky z lietadla. Letuška svoj prvý deň začínala na lete BA75, ktorý smeroval do nigérijského Lagosu. Osudovú chybu mala urobiť krátko po zdržaní lietadla na londýnskom letisku Heathrow.

Aby toho nebolo málo, po nafúknutí núdzovej šmykľavky Boeing 777 obkľúčili tímy záchranných zložiek v domnení, že lietadlo sa chystá na evakuáciu. Cestujúci preto museli čakať štyri hodiny, kým sa posádke podarilo stroj dostať do letového stavu.

Náhradné lietadlo a frustrovaní cestujúci

Pôvodne chceli nafukovačku iba odstrániť, no padlo rozhodnutie, že lietadlo z dôvodu bezpečnosti potrebuje náhradnú. Nakoniec preto British Airways radšej zaobstaralo náhradné lietadlo, aby sa frustrovaná skupina cestujúcich konečne dostala do cieľovej destinácie.

Podľa The Sun môže za vyše 50-tisícovú sumu práve náhradná nafukovačka, nové lietadlo a chýbajúci pôvodný vzletový slot. Okrem toho museli cestujúcim poskytnúť poukážky na jedlo a pitie. Spoločnosť sa za celý incident ospravedlnila.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 08:54