Na palube lietadla sa narodil chlapecUnsplash/Andrew Palmer, Twitter/Záchranná služba ASČR
StoryEditor

V Prahe núdzovo pristálo lietadlo. Jedna z cestujúcich priamo počas letu porodila chlapčeka

iDnes.czČTK31.12.2022., 10:30h

Na pražskom Letisku Václava Havla včera v noci núdzovo pristálo lietadlo na pravidelnej linke z Birminghamu do Bukurešti. Na jeho palube totiž žena porodila chlapca.

Lajkuj Brainee.sk na

Mamičku aj dieťa po pristátí v Prahe prevzali zdravotníci a previezli do nemocnice v Motole, obaja sú v poriadku, píše webový portál iDnes.

„Bezpečne u nás pristálo lietadlo smerujúce do Bukurešti, na ktorého palube prebehol pôrod. Som rád, že mamička aj bábätko sú v poriadku a prajem im veľa zdravia,“ uviedol na Twitteri šéf Letiska Praha Jiří Pos.

image

Pilot odhalil tajomstvo záchodov v lietadlách. Nemusíš sa báť, že by tvoja nálož trafila niekoho na zemi

Pôrod na palube lietadla

Letisko v Prahe dostalo vo štvrť na dve ráno informáciu o odklone lietadla smerujúceho z Británie do Rumunska kvôli pôrodu na palube. O 12 minút neskôr prišla správa, že mamička aj narodený chlapček sú v poriadku, uviedol Procházka.

Krátko po pol druhej ráno lietadlo pristálo v Prahe a žena s novorodencom boli prevezení do Motola. Asistovali aj policajti z oddelenia ochrany letiska Riaditeľstva služby cudzineckej polície. Na Twitteri popriali bábätku všetko dobré.

Lietadlo pokračovalo ďalej

„O 02:17 lietadlo pokračovalo do Bukurešti,“ povedal za Letisko Praha Michal Procházka. Podľa Petry Homolovej zo Záchrannej služby Asociácie samaritánov ČR, ktorá na ruzyňskom letisku vykonáva stálu lekársku službu, vážil chlapec narodený v noci na palube lietadla 2,75 kilogramu.

Mamička je Rumunka, obaja boli po pristátí v poriadku a do starostlivosti ich prevzali zdravotníci v Motole.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 09:31