Ako fungujú toalety v lietadlách?TikTok/flywithgarrett, Wikipedia
StoryEditor

Pilot odhalil tajomstvo záchodov v lietadlách. Nemusíš sa báť, že by tvoja nálož trafila niekoho na zemi

kam28.12.2022., 09:00h

Prekvapivo veľa ľudí verí, že záchody v lietadlách sa vyprázdňujú priamo vo vzduchu. Pravda je však úplne iná.

Lajkuj Brainee.sk na

Možno si aj ty niekedy premýšľal nad tým, čo sa stane s tvojou vykonanou potrebou na palube lietadla. Množstvo ľudí si prekvapivo myslí, že sa vypúšťa počas letu podobne, ako napríklad v starých vlakoch.

Ako však informuje portál Unilad, jeden z profesionálnych pilotov na svojom profile na sociálnej sieti TikTok odhalil, ako to v skutočnosti je. A rozhodne sa nemusíš báť, že na niekoho z výšky cez dvanásť kilometrov padne na hlavu tvoja „nálož”.

image

Letuška prezradila, ako si cestujúci zničia zážitok z lietania. Robíš niektorú z týchto vecí aj ty?

Priamo do zadnej časti

„Keď ste v lietadle a musíte ísť (na záchod), kam to ide?” pýta sa na úvod svojho videa pilot menom Garrett. „Vedeli ste, že kedykoľvek spláchnete záchod v lietadle, v skutočnosti sa to nevysype medzi obyvateľov dole?”

Podľa jeho slov prechádza tento zapáchajúci odpad do zadnej časti lietadla s tesniacich priestorov. Následne potom po pristátí pozemný personál odstráni všetko, čo sa počas letu nazbieralo.

„Na diaľkovom lete (lietadla Boeing) 747 môžu byť toalety spláchnuté viac ako tisíckrát, čím sa vytvorí viac ako 320 galónov (vyše 1 200 litrov) odpadu. To je skutočne veľa.”

@flywithgarrett

Ever curious where it goes when you’re on the airplane? 🤢💩✈️

♬ original sound - Flywithgarrett

Zmiešané reakcie ľudí

Pokiaľ si z týchto zistení prekvapený, ukázalo sa, že ani zďaleka nie sú jediný. Mnohí v komentároch písali, že po Garrettovom videu zostali v šoku, pretože verili, že lietadlo tento obsah vyprázdňuje počas letu.

Samozrejme, kontrovali im ďalší, ktorí nedokázali spracovať, ako ostatní mohli vôbec veriť tomu, že niekde na planéte padajú ľuďom na hlavy výkaly. Našli sa však aj takí, ktorí si v hlave vytvorili celkom rozumné, i keď nepresné vysvetlenie.

„Odmalička som si myslel, že to pilot vypláchne nad morom,” priznal jeden z nich. „Pozemný personál si zaslúži zvýšenie platu,“ dodal ďalší.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 15:04