Eddie PenneyInstagram/eddie Penney/
StoryEditor

Člen elitnej jednotky o svojom prvom zabití človeka: Miloval som to, bol to môj kyslík

Miroslav Kamody29.12.2022., 09:00h

Po prvom zabití pocítil závislosť. Člen americkej elitnej jednotky otvorene opisuje, ako mal chuť zastreliť toľko zlých ľudí, koľko len mohol.

Lajkuj Brainee.sk na

Byť profesionálnym elitným vojakov je niečo, čo sa podarí len hŕstke ľudí na svete. A ešte menej z nich sa dostane do jedného z najlepších tímov sveta. Eddie Penney to však dokázal a dnes nemá problém o svojej kariére hovoriť.

Eddie slúžil u námorníctva Spojených štátov a neskôr absolvoval aj mimoriadne vyčerpávajúci výcvik, vďaka ktorému sa mohol pripojiť k k elitnému tímu Seal Team Six. Informuje o tom portál Unilad.

Závislosť na zabíjaní

O jeho kariére sa s ním vo svojej šou rozprával Shawn Ryan, ktorý bol sám členom Navy Seal, ako aj kontraktorom CIA. Počas diskusie sa reč zvrtla aj na históriu Eddieho zabíjania.

image

Ako sa cítili ľudia, ktorí niekoho usmrtili? Výpovede mužov, ktoré približujú pocit zo zabitia

Ten sa otvoril a opísal svoje pocity, ktoré cítil pri prvom zabití inej osoby. Vzhľadom na to, že má vo svojej novej knihe kapitolu s názvom „Kill Addict” (závislosť na zabíjaní), možno nie je prekvapujúce, no nie menej šokujúce, že si túto skúsenosť užil.

Eddie bol nasadený v západnom Iraku, kde sa so svojim tímom zamerali na dosiahnutie viacerých „cieľov vysokej hodnoty“. Keď sa blížil ku konkrétnemu pozemku, narazil na muža a jeho manželku, ktorí spali vonku na zemi.

Žena neprejavila žiadnu emóciu

Opísal, ako bol „hladný“ po svojom prvom zabití, a doplnil, že okolo neho strieľali ďalší ostreľovači z jeho tímu. On však ešte cieľ nezasiahol. Keď bol k páru dostatočne blízko, muž sa načahoval po svoju pištoľ. Vzápätí ho však Eddie zastrelil.

„Už bol dole a ja som ho tam len strelil, ako ležal,“ komentoval. „A pamätám si na jednu vec, ktorá bola taká šialená. Jeho žena hneď vedľa neho ani brvou nepohla, neplakala.“

„Len sa pozrela a zostala tam. Posadila sa. To bolo všetko. Nemala žiadne emócie.“ Pokiaľ ide o to, ako sa cítil pri streľbe, Eddie prezradil: „Ten pocit, keď som do neho vrazil tie guľky, bol taký, achhh.“

„Viem, že crack je extrémne návykový. Extrémne. Nikdy som ho nebral, ale počúvate tie príbehy, však? Porozprávajte sa s niektorými predchádzajúcimi používateľmi, čokoľvek,“ snažil sa opísať, čo po zabití cítil.

 

Vedel si, že...

Tím Navy Seal Six pôvodne zostavil v roku 1980 po neúspešnom pokuse o záchranu amerických rukojemníkov v Iráne Richard Marcinko. Ten sa síce narodil v Spojených štátoch, jeho starí rodičia však pochádzali zo Slovenska, konkrétne z Hornej Krupej, Horných Orešian, Humenného a Jasenova.

 

Na všetky zabitia si už nevie spomenúť

„Ten pocit bol... Chcel som, aby môj život bol takým pocitom. Napríklad, chcem zastreliť toľko zlých ľudí, koľko len môžem. A to bola moja misia... Miloval som to. Bol to môj kyslík. Bola to krv, ktorá pretekala mojím systémom.“

Následne na to sa ho Shawn opýtal, či si pamätá všetky svoje zabitia, na čo Eddie odpovedal: „Nie. Občas nad niečím premýšľam, uvidím niečo, čo ma prinúti myslieť na jedno.“

image

Chlapec prežil popravu na elektrickom kresle. Cítil som, ako by ma bodalo 100-tisíc ihiel, opisoval utrpenie

Podľa neho sa to ani nedá. „Teda, sú ich desiatky. Nemôžem si ich všetky vybaviť.“ Aj keď si Eddie presne nepamätá, koľko ľudí zabil, odhadol, že sólo vykonal asi 50 zabití.

Pre doplnenie, schopnosť zabíjať iných ľudí je súčasťou vyčerpávajúceho tréningu „Pekelného týždňa“, ktorý prechádzajú potenciálni členovia Navy Seals pred kvalifikáciou. A ním prejdú len tí najtvrdší uchádzači.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 23:38