Steven Seagal točí dokumentárny film na Donbase.Twitter.com/nexta/
StoryEditor

Skutočne tomu verí, alebo je len dobre zaplatený Kremľom? Steven Seagal stále podporuje Putina

Michal Čiernik12.08.2022., 15:30h

Tomuto sa hovorí zosobnená lojalita a oddanosť. Alebo skôr veľmi dobre zaplatená tvár, ktorú pozná celý svet? Sám ako posledný blanícky rytier bojujúci za… vlastne nikto nevie poriadne za čo. Steven Seagal - Putinova americká matrioška, točí dokumentárny film na Donbase.

Lajkuj Brainee.sk na

Dlhoročný dobrý priateľ a sympatizant Vladimira Putina navštívil zničené väzenie Olenivka, kde nedávno prišla o život viac ako päťdesiatka ukrajinských vojnových zajatcov. Bol to začiatok ruskej mediálnej ofenzívy so správou rovnako cynickou ako brutálnou. Ukrajina podľa moskovskej verzie zabila svojich vlastných vojakov pomocou rakety HIMARS. Vraj nechcela, aby sa priznali k vojnovým zločinom, a aby odradila ostatných od kapitulácie.

Všade samí nacisti

Pred ním kamera, za ním ruiny väznice, úplne ako Na pokraji smrti v 2002. Len tie texty mu teraz napísali oveľa horšie. Vo videu nazýva ukrajinské obete nacistami, ktorí začali veľa rozprávať, a preto ich vraj ich vlastní umlčali. „Zelenskij vydal rozkazy na mučenie a iné zverstvá, ktoré porušujú nielen Ženevský dohovor, ale sú medzi nimi aj zločiny proti ľudskosti,“ tvrdí Seagal, v tomto prípade veľvyslanec Ruska pre humanitárne vzťahy.

Túto pozíciu zastáva už od roku 2018 a jeho prvotné zameranie bolo vylepšovať rusko-americké vzťahy. Ako odpoveď zo Spojených štátov však dostal len mastné pokuty za neplatenie daní vo svojej domovine. Útek do ruského daňového raja mu preto veľmi nevyšiel. Státisícové pokuty zaplatiť musel. Ak ich teda nezatiahol zaňho jeho dobrý kamarát a vzor demokracie Vladimír.

Americký herec ako najväčšia Putinova zbraň?

Všestranne nadaný sedemdesiatnik ďalej vo videu drží údajný rukolapný dôkaz o ukrajinskom útoku. „Určite to vyzerá ako raketa. Keď sa pozriete na stopy po spálení a ďalšie detaily, tak to, samozrejme, nie je žiadna bomba,“ sebavedomo tvrdí Seagal. Keby takto opisoval katanu alebo inú zbraň používanú pri bojových umeniach, možno by sme mu to aj uverili. Samozrejme, jeho tvrdenie potvrdila nestranná komisia zložená z medzinárodných expertov z Nikaragui a Severnej Kórei.

Teoreticky by herci mali mať potenciál byť dobrými politikmi, ak sú teda v tom hraní a predstieraní dobrí. Legenda z akčných filmov a držiteľ siedmej úrovne z desiatich v aikide si však na svoju politickú kariéru vybrala zlú stranu. Jeho najúspešnejšia misia bola návšteva Venezuelského prezidenta minulý rok, ktorému daroval samurajský meč zo svojej zbierky a zahral na gitaru. Nevieme však, či tým pádom reprezentoval seba alebo Rusko, ktorým bol oficiálne vyslaný.

image

Najväčšia slabina ruskej armády. Experti odhalili, ako poraziť Putina

Od roku 2016 hrdý ruský občan v krátkom videu zdieľal hlbokú myšlienku svojej misie, ktorou chce zmeniť pohľad sveta na túto vojnu. „Až 98 percent ľudí, ktorí rozprávajú v médiách o konflikte, tu nikdy nebolo, a preto svet nepozná skutočnú pravdu.“ Žiaľ, jediné, čo zmení, bude asi len názor na seba samého.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 09:15