VIDEO Scéna ako z Top Gun. Ukrajina zverejnila divoké zábery z kokpitu pilota.Youtube/Ukraine War Vidéos
StoryEditor

VIDEO Scéna ako z Top Gun. Ukrajina zverejnila divoké zábery priamo z kokpitu pilota

kov11.07.2022., 11:00h

Ukrajinský letec vo videu riadi stíhačku Suchoi Su-25.

Lajkuj Brainee.sk na

Realita vojnových bojov niekedy naozaj nemá ďaleko od strhujúcich scén akčných filmov. Taký je aj tento konkrétny prípad ukrajinského letectva.

Video

Ukrajinské ministerstvo obrany nedávno zverejnilo dychberúce zábery z kokpitu stíhacieho pilota. Na videu, ktoré ihneď obletelo internet, je vidieť ako pilot riadi lietadlo Suchoi Su-25. Záznam má len 15 sekúnd, no ukrajinský pilot na ňom stihne vypáliť niekoľko rakiet, aj predviesť rôzne manévre.

Zábery ľuďom na internete pripomenuli akčný trhák Top Gun s Tomom Cruiseom v hlavnej úlohe. A názov legendárneho filmu sa objavil dokonca aj v popise videa.

image

Prehrali ste hneď v úvode našej špeciálnej operácie, odkázal Putin Západu

Toto lietadlo bolo prvýkrát vyrobené v Sovietskom zväze, a ide o jednomiestny, dvojmotorový, podzvukový bojový stroj, ktorý prvýkrát vzlietol k oblohe v roku 1975, píše web Euro Weekly News. Suchoi Su-25 je známy aj pod prezývkou Lietajúci tank.

Video je jedným z mnohých klipov, ktoré ukrajinské ozbrojené sily nedávno zverejnili na sociálnych sieťach v snahe zvýšiť povedomie o prebiehajúcej vojne s Ruskom. Ukrajinci si uvedomujú, že vo vojne je okrem ukazovania sily dôležité aj budovanie symbolov. Snáň najznámejším príkladom z posledných mesiacov je údajný Duch Kyjeva, pilot, ktorý mal zostreliť až 40 ruských lietadiel, píše CNN Prima NEWS.

Ukrajinci oslobodili Ivanivku

Ukrajinské ozbrojené sily oslobodili dedinu Ivanivka ležiacu v Ruskom okupovanej Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny. Oznámila to v pondelok ukrajinská pešia brigáda. „Jediné, čo v Ivanivke zostalo po ruských okupantoch, sú hrozné spomienky a „mŕtva vojenská technika“," uvádza sa vo vyhlásení armády.

Reuters upozornil, že toto tvrdenie nemohol bezprostredne potvrdiť. V zmienenej oblasti je viac obcí s názvom Ivanivka. Jedna z nich sa nachádza pozdĺž frontovej línie.Ukrajinský minister obrany Olexij Reznikov pre britský denník The Times v nedeľu uviedol, že Ukrajina zhromažďuje miliónové bojové sily vybavené západnými zbraňami s cieľom opätovne dobyť juh krajiny obsadený ruskou armádou.

Podľa ministra nariadil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ozbrojeným silám, aby opätovne dobyli pobrežné oblasti, ktoré sú životne dôležité pre hospodárstvo krajiny.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 17:02