Vila má aj luxusný bazénTwitter/larazon_mx/
StoryEditor

Mexiko organizuje lotériu plnú majetku narkobarónov. Za 10 eur môžeš mať vilu mafiána zo seriálu Narcos

kam26.06.2022., 13:00h

Obrovský dom v hodnote 4,5 milióna dolárov, ktorý predtým vlastnil neslávne známy kráľ kartelu Amado Carrillo Fuentes, alias „El Señor de los Cielos“, smeruje do lotérie, ktorú organizuje mexická vláda.

Lajkuj Brainee.sk na

Mexická vláda sa zbavuje majetku po narkobarónoch naozaj originálne. Minulý rok dala ľuďom príležitosť získať formou tomboly dom Joaquína „El Chapa“ Guzmána. Teraz prichádza ďalšia príležitosť. 28. júna totiž prídu do ponuky ďalšie majetky a pozemky zabavené obchodníkom s drogami a skorumpovaným politikom, píše portál Vice. Základná cena je pritom iba 200 pesos (necelých 10 eur).

Vrcholom tohtoročnej lotérie je honosné sídlo na bohatom predmestí Mexico City, ktoré kedysi vlastnil neslávne známy kráľ kartelu Amado Carrillo Fuentes, známy ako „El Señor de los Cielos“, alebo v preklade Pán nebies. Dom s deviatimi spálňami, ktorý sa nachádza v štvrti Jardines del Pedregal de San Ángel, má hodnotu takmer 4,5 milióna dolárov.

image

Nesmrteľný gangster, ktorý sa nezastavil pred ničím. Legsa nedokázala zastaviť polícia ani Al Capone

Sídlo snov

Ponúka sa so širokou škálou príslušenstva vrátane vínnej pivnice a baru, krytého bazéna, niekoľkých víriviek a detského domčeka na dvore. Má tiež veľké parkovisko pre najmenej 20 áut a nechýba ani oddelené ubytovanie pre tvojich budúcich bezpečnostných strážcov s dvoma spálňami, kúpeľňou, kuchynkou a obývacou izbou.

Luxusnú nehnuteľnosť kedysi vlastnil Carrillo Fuentes, bývalý vodca kartelu Juarez a pravdepodobne najmocnejší mexický narkobarón 90. rokov. Počas svojej vlády si Carrillo vyslúžil prezývku „Pán nebies“, pretože vlastnil a prevádzkoval celú flotilu lietadiel, ktoré pašovali drogy do USA.

Hoci Fuentes údajne zomrel v roku 1997 počas zbabranej plastickej chirurgie, zostáva neslávne známou postavou. Mnohí sa rozhodli veriť, že v skutočnosti predstieral svoju vlastnú smrť a stále žije slobodne pod prevzatou identitou. Zatiaľ čo väčšina odborníkov na narkobarónov túto teóriu odmieta, život Carrilla Fuentesa a jeho vzostup k moci sa mytologizovali v mnohých piesňach, filmoch a televíznych seriáloch, naposledy v 3. sérii Narcos: Mexico.

Stovky pozemkov

Tombola je druhá, ktorú organizuje mexický inštitút s príznačným názvom Vráťte ľuďom, čo bolo ukradnuté. Sídlo bolo jednou z mnohých nehnuteľností zahrnutých do tomboly ešte v septembri 2021, no v tom čase nikto nevylosoval šťastné čísla pre toto honosné sídlo. Tentoraz ale možno bude mať niekto šťastie.

Spolu so sídlom bude tombola zahŕňať aj viac ako 100 pozemkov pozdĺž pláže v tichomorskom štáte Sinaloa. Pozemky vlastnil bývalý guvernér štátu Sinaloa Alfredo Toledo Corro, ktorý slúžil v rokoch 1981 až 1986. Tvrdí sa, že Toledo Corro počas tohto obdobia prijímal úplatky od bývalého zakladateľa kartelu Guadalajara Miguela Ángela Félixa Gallarda.

image

(Ne)známe zaujímavosti o hernej sérii Mafia: Aj 20 rokov po vydaní je prvá časť najlepším dielom celej trilógie

(Nie)len pre Mexičanov

Nehnuteľnosti Corro údajne nezákonne predal mexickému turistickému inštitútu a neskôr ich zabavila federálna vláda. 100 pobrežných pozemkov sa nachádza na pláži spolu s ďalšími 100 pozemkami vo vnútrozemí s hodnotami od 43 do 69-tisíc dolárov.

Je tu ale jedno veľké ALE. Ľudia, ktorí nie sú z Mexika a do lotérie sa zapoja, pozemky nezískajú. Majetok na pláži budú môcť vlastniť iba občania Mexika, takže cudzincom, ktorí vyhrajú tieto žreby, budú namiesto toho vyplatené sumy v hotovosti. Napriek tomu 10 dolárov za šancu vyhrať sídlo v Mexico City alebo peňažnú hodnotu pozemku pri pláži nie je zlou voľbou pre nadšencov tomboly po celom svete.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 21:32