Ray Liotta vo filme GoodfellasWarner Bros./
StoryEditor

Zomrel Ray Liotta, herecká legenda z Goodfellas a hlas Tommyho z GTA Vice City

Miroslav Kamody26.05.2022., 19:02h

Známy herec zomrel vo veku 67 rokov. Skonal v spánku počas nakrúcania nového filmu.

Lajkuj Brainee.sk na

Umelecký svet zasiahla tragická správa. Vo veku 67 rokov zomrel obľúbený herec Ray Liotta. Ako pripomína portál Deadline, jeho kariérny zlom prišiel v roku 1990 v krimi klasike Martina Scorseseho Goodfellas. Bolo to tesne po tom, čo si zahral vo filme Field of Dreams.

Podľa informácií webového portálu mal herec zomrieť v spánku v Dominikánskej republike, kde natáčal film Nebezpečné vody. Liotta po sebe zanechal dcéru Karsen. Bol zasnúbený s Jacy Nittolovou. Herec pritom momentálne prežívať nádherný návrat na vrchol Hollywoodu.

image

Ak by som bral toľko drog, už dávno by som bol mŕtvy, hovorí Depp. Amber na súde viditeľne prehráva

Oceňovaný herec

Objavil sa v snímke The Many Saints of Newark či Marriage Story – za ktorý sa podelil o cenu Indie Spirit Award za rok 2020. Dokončil snímku Cocaine Bear v réžii Elizabeth Banks a mal hrať vo filme s pracovným názvom The Substance po boku Demi Moore a Margaret Qualley.

Hoci je známy svojimi úlohami na striebornom plátne, hral tiež s Taronom Egertonom v seriáli Apple TV+ Black Bird, objavoval sa v programe Prime Video Hanna a hral po boku Jennifer Lopez v dráme NBC Shades of Blue z rokov 2016 - 18.

Mal ikonický hlas

Liotta získal v roku 2005 cenu Primetime Emmy za hosťovanie v ER a bol dvakrát nominovaný na cenu SAG za minisériu Texas Rising  z roku 2015 a telefilm The Rat Pack z roku 1998, v ktorých hral ako Frank Sinatra po boku Dona Cheadla, Joea Mantegna a Angusa Macfaydena.

Okrem toho mu však nebol cudzí ani herný svet. Daboval hlavnú postavu Tommyho Vercettiho v Grand Theft Auto: Vice City, ale aj Billiho v zombie režime Call of Duty: Black Ops II. Okrem Goodfellas sa objavil aj vo filmoch Sin City: A Dame to Kill For, Identity, Cop Land či John Q.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 00:08