Masaker v TexaseTASR/AP/Dario Lopez-Mills
StoryEditor

Masaker v Texase. O život prišlo najmenej 21 ľudí, medzi obeťami je 18 detí

TASR25.05.2022., 09:03h

K streľbe došlo v utorok okolo poludnia miestneho času na základnej škole Robb Elementary School v meste Uvalde.

Lajkuj Brainee.sk na

Pri streľbe na základnej škole v meste Uvalde v americkom štáte Texas prišlo o život najmenej 21 ľudí.  Medzi obeťami je 18 detí. Informoval o tom v noci na stredu senátor za štát Texas Roland Gutierrez, odvolávajúc sa na texaské ministerstvo pre verejnú bezpečnosť. Píše o tom stanica CNN.

„Práve ma informovali..., že o život prišlo 18 detí," povedal pre CNN Gutierrez. Dodal, že pri streľbe boli zabití aj traja dospelí. Zatiaľ nie je jasné, či tento údaj zahŕňal aj strelca.

Masaker v Texase

K streľbe došlo v utorok okolo poludnia miestneho času na základnej škole Robb Elementary School v meste Uvalde, ležiacom približne 135 kilometrov západne od mesta San Antonio.

image

Masaker v Texase

TASR/AP/Dario Lopez-Mills

Guvernér Texasu Greg Abbott na tlačovej konferencii uviedol, že podozrivý zo streľby, identifikovaný ako 18-ročný Salvador Ramos, vstúpil do školy vyzbrojený zbraňou a možno aj puškou a spustil paľbu. Motív jeho činu nebol bezprostredne známy. Podľa Abbotta pred samotným útokom pravdepodobne strieľal aj na svoju starú mamu.

Guvernér dodal, že strelca, miestneho obyvateľa a občana USA, pravdepodobne zabili zasahujúci policajti. Udalosť už vyšetrujú príslušné orgány. Útočník konal sám.

image

Masaker v Texase

TASR/AP/Dario Lopez-Mills

Bezprostredne nebolo jasné, koľko ľudí bolo pri streľbe zranených. Nemocnica Uvalde Memorial Hospital už predtým uviedla, že sanitkou alebo autobusom bolo privezených 13 detí. Ďalšia nemocnica informovala, že 66-ročná žena je v kritickom stave.

Základnú školu Robb Elementary School navštevuje takmer 600 žiakov vo veku okolo sedem až desať rokov.

Ide o najhorší masaker tohto druhu na základnej škole v USA od decembra 2012, keď na základnej škole Sandy Hook v meste Newtown v štáte Connecticut vtedy 20-ročný Adam Lanza zabil 26 ľudí vrátane 20 detí.

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 20:36