Ukrajinci vydali karty s ruskými zločincami.Facebook/cinc Af Of Ukraine/
StoryEditor

Netradičný nápad. Ukrajinci vydali karty s ruskými zločincami. Ukázali aj americké húfnice

iDnes.cz14.05.2022., 16:35h

Dobrovoľníci spravodajskej agentúry Inform Nepal prišli s nápadom, ako si môžu ukrajinskí vojaci zapamätať tváre ruských vojnových zločincov. Vyrobili pre nich karty. Využili tak dvadsať rokov starý nápad americkej armády z roku 2002.

Lajkuj Brainee.sk na

„Dnes pred dvadsiatimi rokmi, v roku 2002, vydalo Centrálne velenie americkej armády zoznam vojnových zločincov hľadaných v balíčku kariet, vďaka ktorému si americká armáda zapamätala svoje ciele," napísal vrchný veliteľ ozbrojených síl Ukrajiny na Facebooku, uvádza portál iDNES.cz

image

Karty s ruskými zločincami.

Facebook/cinc Af Of Ukraine/

V roku 2022 dobrovoľníci medzinárodnej spravodajskej agentúry Inform Napal v tejto tradícii pokračovali. „Za podpory vojenského velenia Ukrajiny tak rozdali sady kariet medzi ukrajinských vojakmi,“ dodal.

Karty s portrétmi ruských vojnových zločincov majú slúžiť na to, aby si vojaci zapamätali tváre tých, ktorých hľadajú.

„Takže spojením úsilia armády a dobrovoľníkov, snahou všetkých ľudí sveta, bude rasizmus nevyhnutne porazený, ako na bojisku, tak v informačnej aréne. Spoločne pre víťazstvo!“ napísal vrchný veliteľ.

image

Rusi prichádzajú o dobyté územie. Mapy Ukrajiny zobrazujú, o ktoré oblasti agresor prišiel

Ukrajinská armáda ukázala aj svoje nové húfnice, ktoré získala od Spojených štátov amerických. „Zvláštna gratulácia a poďakovanie od našich strelcov americkému ľudu za húfnicu M777. Moji chlapci poznajú cenu delostrelectva,“ napísal štátny úradník na Facebooku.

image

Ukrajinci vydali karty s ruskými zločincami.

Facebook/cinc Af Of Ukraine/

Povedal tiež, že sa jedná o vysoko presnú a veľmi účinnú zbraň.

„Spoločne k víťazstvu!“ dodal.

Americký prezident Biden už v apríli avizoval, že USA poskytne Ukrajine ďalšiu vojenskú pomoc v hodnote 800 miliónov dolárov. Súčasťou budú delostrelecké systémy s muníciou, obrnené transportéry, či helikoptéry.

Americké médiá už predtým informovali, že v novom balíku techniky by mohli byť aj bezpilotné lietadlá, húfnice alebo vojenské terénne vozidlá známe ako Humvee.

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 16:29