Ukrajinka Antonina Samojlova na Mount EveresteInstagram.com/antonina Samoilova/
StoryEditor

Zdolala Mount Everest, aby potvrdila neporaziteľnosť svojej krajiny. Ukrajinka vystúpila na najvyššiu horu sveta

TASR14.05.2022., 10:42h

Expedícia mala posilniť morálku Ukrajincov a dokázať ich neporaziteľnosť. Ich zástava už veje na streche sveta.

Lajkuj Brainee.sk na

Ukrajinka Antonina Samojlovová vo štvrtok vystúpila na vrchol najvyššej hory sveta Mount Everest v Himalájach. Táto expedícia mala podľa jej slov potvrdiť „neporaziteľnosť ukrajinského ducha". TASR správu prevzala v piatok z agentúry DPA.

 

„Ukrajinská zástava by mala viať na streche sveta - najmä v období, keď náš národ zažíva takéto ťažké časy - ako symbol neporaziteľnosti ukrajinského ducha,“ povedala Samojlovová pre webovú stránku Everest Chronicle.

 

image

Ukrajinka Antonina Samojlova na Mount Evereste

Instagram.com/antonina Samoilova/

 

Táto ukrajinská alpinistka vyjadrila presvedčenie, že jej misia posilní morálku jej krajanov a ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Takisto povedala, že jej otec a brat bojujú proti Rusom a vyjadrila presvedčenie, že Ukrajina zvíťazí.

 

image

Zelenskyj vystúpil v slovenskom parlamente. Poslanci z ĽSNS a Republiky odišli zo sály

 

Samojlovová, ktorá v Kyjeve spoločne so svojím partnerom prevádzkuje reštauráciu, už zdolala viacero vysokých hôr sveta, píše DPA s odvolaním sa na webovú stránku tejto Ukrajinky.

 

Nepálske ministerstvo cestovného ruchu tento rok udelilo povolenie na výstup na Mount Everest len jednej Ukrajinke a 17 Rusom, pripomína táto agentúra.

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. apríl 2024 07:12