Pexels.com/Ketut Subiyanto
StoryEditor

Muž obvinil bar z toho, že sa v ňom opil a následne si poranil hlavu. Vysúdil milióny

red18.08.2021., 17:00h
Situáciu sa rozhodol riešiť svojsky, no neuveriteľné sa stalo skutočnosťou. Bizarný prípad baví celý svet.
Lajkuj Brainee.sk na

Odchádzaš z reštaurácie opitý, pobiješ sa na parkovisku a máš poranenia hlavy. Následne sa rozhodneš podať žalobu na reštauráciu a vysúdiš milióny dolárov. Hoci to znie ako zápletka z amerického filmu, ide o skutočný, a zároveň bizarný prípad. Muž z Texasu vysúdil 5,5 milióna dolárov po tom, čo tvrdil, že to bola chyba reštaurácie, keď z nej odchádzal opitý, uvádza portál Unilad.

Situáciu využil vo svoj prospech 

Daniel Rawls navštívil pred viac ako dvomi rokmi reštauráciu La Fogata Mexican Grill v americkom meste Kenosha.

Z reštaurácie odchádzal opitý a na parkovisku sa pohádal s ďalším zákazníkom, Robertom Henricksonom, ktorý mu údajne spôsobil poranenie hlavy.

Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou

Situáciu sa rozhodol riešiť svojsky. 17. mája podal žalobu na barmana a Lourdes Galindo, majiteľku reštaurácie. Oboch obvinil z nedbanlivosti, že nielen jemu, ale aj Robertovi umožnili nadmerne piť. Okrem toho obvinil reštauráciu aj z toho, že mu nikto zo zamestnancov nezavolal záchranku, keď údajne utrpel poranenia hlavy. Taktiež poukazoval aj na to, že parkovisko nie je bezpečným miestom.

Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou a Daniel vysúdil 5,5 milióna dolárov. Súd však nerozhodol o tom, či sú jeho tvrdenia pravdivé. Reštaurácia má 30 dní odo dňa vydania rozsudku na odvolanie sa voči rozhodnutiu súdu, dodal portál Daily Mail.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 04:18