Bizarné prípady úmrtia, ktoré ťa prekvapia (ilu)unsplash.com, wikimedia.commons
StoryEditor

Utancovali sa k smrti, potkol sa o svoju bradu a zomrel. Čekuj najbizarnejšie úmrtia

Radka Rosenbergová06.08.2021., 10:00h
Pri niektorých zbytočných úmrtiach ti zostane až rozum stáť. Pozri si tieto netradičné situácie, pri ktorých ľudia prišli o život.
Lajkuj Brainee.sk na

Nebolo až také nerozbitné

Kanadský právnik Garry Hoy zomrel pri pokuse dokázať, že sklo v oknách kancelárie na 24. poschodí je nerozbitné. Bol skalopevne presvedčený o svojej pravde, ktorá ho napokon stála život. Rozbehol sa totiž rovno do okna, ktoré sa nanešťastie rozbilo.  

Pozor na špáradlo

Prozaik a básnik Sherwood Anderson bol natoľko mlsný, až prehltol špáradlo! Tento omyl sa mu stal počas plavby na lodi. Nezomrel však hneď. Niekoľko dní pociťoval bolesti brucha a tak sa vybral do nemocnice. Tam mu v tele objavili nevinný predmet na špáranie sa v zuboch a diagnostikovali mu zápal podbrušnice. Špáradlo totiž umelcovi prepichlo vnútorné orgány, čo spôsobilo infekciu. Tá ho napokon zabila. 

Básnika zabilo špáradlo Básnika zabilo špáradlo wikimedia.commons, pixabay.com

Nebezpečné holenie

V roku 1921 museli bývalého predstaviteľa New Yorku Michaela Francisa Farleyho hospitalizovať. Nakazil sa totiž silnou formou slezinovej sneti, čo je infekčné ochorenie kože. Aj keď sa ho lekári snažili zachrániť, neuspeli. Ako sa však táto baktéria dostala do jeho tela? Pri holení. Jeho holiaca štetka bola totiž kontaminovaná a on si tak do tela zaniesol Bacillus anthracis, smrteľnú baktériu, ktorá sa najčastejšie vyskytuje u voľne žijúcich alebo domácich zvierat.

Bývalého predstaviteľa New Yorku zabila štetka na holenie (ilu) Bývalého predstaviteľa New Yorku zabila štetka na holenie (ilu) wikimedia.commons, pixabay.com

Smrtiaca brada 

Ďalšia smrť, ktorú spôsobila brada. Tentoraz však doslova. Starosta Hans Steininger mal neuveriteľne dlhú bradu, ktorá mu siahala až po zem. Veril by si, že mala dokonca 1,4 metra? Aby mu nezavadzala pri chôdzi, strkal si ju do vrecka. Možno je to neslýchané, no nakoniec ho aj tak zabila. Jedného dňa totiž vypukol požiar a ľudia spanikárili. Počas tohto rozruchu si Hans zabudol bradu ukryť do vrecka, nešťastne sa o ňu potkol a spadol zo schodov. Zlomil si väz a bol na mieste mŕtvy.

Utancovali sa k smrti

Milovali zábavu až tak, že pre ňu prišli o život. V roku 1518 ľudia trpeli akýmsi tanečným morom, čo bola tanečná mánia v dnešnom Štrassburgu. Všetko to začala jedna žena, ktorá vášnivo tancovala a postupne sa k nej pridávali ďalší ľudia. Takto sa vlnili do rytmu hudby asi mesiac vkuse. Niektoré zdroje tvrdia, že počas tanečnej horúčky umrelo približne pätnásť ľudí denne.

Tanečný mor zabil veľké množstvo ľudí Tanečný mor zabil veľké množstvo ľudí wikimedia.commons

Nelietalo

Rakúsky krajčír Franz Reichelt bol presvedčený, že vynašiel zariadenie na lietanie. Testovacia fáza sa však premenila na katastrofu. Franz pri nej totiž skočil z Eiffelovej veže. Jeho vynález však nefungoval, čo zistil až príliš neskoro. 

Vynález Franza Reichelta prestal fungovať, čo ho stálo život Vynález Franza Reichelta prestal fungovať, čo ho stálo život wikimedia.commons

Zadusil sa smiechom

Popredný stoický filozof Chrisippus mal dosť zvrátený zmysel pre humor. Ten ho nakoniec stál aj život. Raz zazrel osla jesť figy a nevedno prečo, mu to prišlo ako tá najzábavnejšia vec na svete. Smial sa tak veľmi, až sa prakticky udusil. Aspoň bol posledné chvíle pred smrťou neskutočne šťastný...

Stoického filozofa Chrisippus zabil smiech Stoického filozofa Chrisippus zabil smiech commons.wikimedia.org

Bol až príliš obľúbený

Mnohí z nás túžia po obdive iných, no určite by sme nechceli dopadnúť tak, ako aténsky zákonodarca DracoSíce bol medzi ľuďmi mimoriadne obľúbený, avšak táto sláva ho stála život. Počas prejavu ho raz nadšený dav zahádzal veľkým množstvom rôznych darov, ako boli klobúky či čiapky. Bolo ich nesmierne veľa, doslova sa v nich topil. V obrovskom množstve predmetov sa nakoniec udusil.

Zoofília ho stála život

Američan Kenneth Pinyan sa pokúsil o análny sex s koňom, ktorého prezýval Mr. Hands. Zomrel po tom, čo mu zviera pretrhlo konečník. Tento incident sa stal v roku 2005, pričom zvrátený akt natáčal na kameru Kennethov kamarát. Tomu vtedy možno ani nenapadlo, že jeho parťák skončí s pretrhnutým črevom. Bizarná udalosť nakoniec viedla vo Washingtone k zákazu pohlavného styku so zvieratami a jeho zaznamenávaniu na kameru. 

Američan zomrel pri sexe s koňom (ilu) Američan zomrel pri sexe s koňom (ilu) unsplash.com, facebook.com

Pažravosť sa nevypláca

Švédsky kráľ Adolf Frederik mal teda poriadny apetít. Dokázal pojesť aj niekoľko druhov jedla naraz - od homára, kaviáru, kyslej kapusty až po varené mäso a repu. To mu však nestačilo, musel si dať ešte sladkú bodku na záver - tradičnú škandinávsku sladkú roládu. Nedoprial si však iba jednu, on ich po tom obrovskom chode dokázal zjesť ešte štrnásť! Po konzumácii chutného koláčika sa Adolf Frederick konečne rozhodol prestať jesť. V ten istý deň však zomrel na ťažkosti spojené s trávením.

Adolf Frederic bol známym kráľovským jedákom (ilu) Adolf Frederic bol známym kráľovským jedákom (ilu) wikimedia.commons, unsplash.com

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
22. apríl 2024 19:03