TASR/AP, Pexels.com/Karolina Grabowska
StoryEditor

Babiš láka ľudí na očkovanie: Môžeš vyhrať iPhone 12, tenisky Converse a kupóny na Steam

iDnes13.07.2021., 10:30h
Boli by pre teba tieto výhry dostatočne motivujúce, aby si sa dal zaočkovať?
Lajkuj Brainee.sk na

V pražskom obchodnom centre Westfield Chodov začalo fungovať vakcinačné centrum pre záujemcov bez registrácie, ktorého prevádzku v pondelok zahájil český premiér Andrej Babiš a minister zdravotníctva Adam Vojtěch. Prevádzkuje ho IKEM, na mieste sa očkuje vakcínou Pfizer.

Riešia návrat do normálu 

V Prahe môže podľa Babiša vzniknúť niekoľko podobných centier. „Je to pilotný projekt, my riešime najmä návrat do normálu. Od 1. septembra sa snáď deti vrátia do škôl,“ uviedol český premiér.

Projekt je predovšetkým pre tých, ktorí nie sú zaregistrovaní na očkovanie. „Je dôležité, aby sa ľudia nechali zaočkovať. Nikto nechce zažiť to, čo sme zažili minulý rok,“ dodal Babiš.

Nechcú lockdown 

„Očkovanie je pre nás cestou do normálneho života. Myšlienku očkovania bez registrácie som otvoril pred nejakou dobou. Chcem osloviť okoloidúcich, ktorí sa pre očkovanie rozhodnú napríklad počas nákupov. Očkovanie je, samozrejme, dobrovoľné,“ uviedol tamojší minister zdravotníctva Adam Vojtěch.

„Už nechceme lockdown. Nechceme zatvárať reštaurácie a školy. Predpokladom však je, že sa ľudia nechajú očkovať. Tak môžeme lockdownu zabrániť,“ doplnil.

Zapojiť sa môžu do súťaže 

Na otvorenie očkovacieho centra bez registrácie čakali desiatky ľudí. Pre niektorých je to jednoduchšie, iní zas chcú výhry. 

Ľudia, ktorí sa nechajú očkovať, sa totiž môžu zapojiť do súťaže. Tá cieli najmä na mladú populáciu. Raz týždenne bude výhernou cenou smartphone, každý deň niekto vyhrá značkové tenisy a súťažiť sa bude aj o kupóny do programu, ktorý slúži na online objednávanie, sťahovanie a hranie hier.

„Čaute ľudia, zajtra v Prahe otvárame nové očkovacie centrá pre vás všetkých bez registrácie. Vo Westfield Chodov vás zaočkujeme Pfizerom a na ‚Hlaváku‘ vakcínou Johnson Johnson. Môžete vyhrať iPhone 12, tenisky Converse a kupóny na Steam,“ informoval Babiš v nedeľu na Twitteri.

Princíp tu a teraz 

S odmeňovaním však nesúhlasí poslanec Petr Třešňák. „Je to systém zvýhodňovania, to nie je správne. Takto by nemala vyzerať propagácia očkovania, ľudia by sa nemali podplácať,“ skonštatoval.

Očkovacie centrum bude fungovať na princípe tu a teraz. „To znamená, že ktokoľvek starší ako 16 rokov príde, dostane vakcínu. Stačí si so sebou vziať len občiansky preukaz a kartičku poistenca,“ priblížil v rozhovore pre iDnes.cz riaditeľ IKEM Michal Stiborek.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 20:58