Za mlčanlivosť zneužitej žene zaplatili 7-miliónov dolárov (ilu)unsplash.com
StoryEditor

Airbnb údajne zaplatila obeti znásilnenia sedem miliónov dolárov za mlčanlivosť

Radka Rosenbergová17.06.2021., 12:00h
V roku 2016 si žena prenajala ubytovanie cez Airbnb v New Yorku. To však ešte netušila, že ju v kúpeľni napadne ozbrojený muž.
Lajkuj Brainee.sk na

Spoločnosť sprostredkujúca prenájom ubytovania zaplatila žene 7-miliónov dolárov po tom, čo vyplávalo na povrch, že ju údajne niekto znásilnil. Po útoku sme proaktívne oslovili policajný zbor v New Yorku, aby sme im ponúkli pomoc pri vyšetrovaní, a pomohli sme jej dostať sa do hotela. Prioritou pre našu spoločnosť a našich vedúcich pracovníkov bola podpora traumtizovanej zákazníčky,“ uviedol hovorca spoločnosti Ben Breit pre portál vice.com.

Muža, ktorý ju údajne znásilnil v roku 2016, obvinili zo sexuálneho útoku. V ruke držal nôž. Po údajnom útoku Airbnb žene poskytla ubytovanie v hoteli a tiež let domov do Austrálie. Okrem toho jej ponúkli zdravotnú starostlivosť či poradenstvo. Lee, ktorý ženu údajne znásilnil tvrdí, že je nevinný, aj tak ho však zadržali. Portál vice.com okrem toho uvádza, že je duševne chorý.   

Ženu pred piatimi rokmi sexuálne zneužili (ilu) Ženu pred piatimi rokmi sexuálne zneužili (ilu) unsplash.com

Airbnb vraj vracia svojim hosťom, ktorých ubytuje v priemere 50-miliónov dolárov ročne. Ide najmä o rôzne škody na ich majetku či krádeže. Spoločnosť tiež zamestnáva zhruba stotisícový tím pracovníkov, ktorí vybavujú sťažnosti týkajúce sa bezpečnosti.

V ubytovniach našli už aj rozštvrtené telá zavraždených obetí. Podľa agentúry Bloomberg, do roku 2017 obsahovali zmluvy s poškodenými ubytovanými klauzuly, ktoré „zakazovali príjemcovi hovoriť o tom, čo sa stalo, žiadať náhradu škody či žalovať spoločnosť“. Túto klauzulu zmenili, dnes sa v nej píše, že príjemcovia nemôžu diskutovať o podmienkach ich finančného vyrovnania.“

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 18:47