Twiter/Top Sportsman
StoryEditor

Ronaldo odsunul fľaše Coca-Coly. Gesto futbalovej hviezdy znížilo hodnotu giganta až o 4 miliardy

Ľubomíra Somodiová16.06.2021., 14:45h
Brutálny prepad gigantu Coca-Coly. Môže za to jediné Ronaldovo gesto.
Lajkuj Brainee.sk na

Internet včera zaplavilo video, na ktorom portugalská futbalová hviezda Cristiano Ronaldo počas tlačovej konferencie na Majstrovstvách Európy 2020 vo futbale spravil niečo, čo nikto nečakal.

Radšej vodu

Futbalista, ktorý včera rozhýbal sieťky na maďarskej bráne rovno dvakrát a zaznamenal svoj 106 gól za národný tím, jednoducho presunul reklamné fľaše Coca-Coly. Vzápätí chytil do ruky fľašu s vodou a v portugalčine vyslovil: „Agua!“ (voda)

Kapitán Portugalska je známym fanatik do zdravej výživy, týmto gestom dal jasne najavo, čo si myslí o sýtenom nealkoholickom nápoji.

Pokles akcií nápojového giganta

Cena za akciu Coca-Coly sa prepadla z pôvodných 56,10 dolára na 55,22 dolára takmer okamžite po Ronaldovom geste, čo predstavuje pokles o 1,6 percenta. Celková hodnota spoločnosti v absolútnych číslach klesla z 242 miliárd na 238 miliárd, čo je pokles o 4 miliardy dolárov. Píše The Guardian.

​Coca-Cola, ako jeden z oficiálnych sponzorov Euro 2020 v utorok odpovedala vyhlásením, v ktorom sa uvádza, že „každý má právo na svoje nápojové preferencie“ s rôznymi „chuťami a potrebami“.

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Reuters

Hráči majú na výber

Hovorca majstrovstiev na margo „incidentu“ povedal, že hráčom je po príchode na tlačové konferencie ponúknutá tak ako voda tak aj Coca-Cola a Coca-Cola Zero Sugar.

Ronaldo patrí k najznámejším futbalistom na svete. Je kolos popkultúry. Môže sa pochváliť takmer 300 miliónmi sledovateľov na Instagrame.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 22:36