Putinova milenkaTwitter/TACC
StoryEditor

Najlepšia ruská gymnastka, ktorú chcú teraz Švajčiari vyhostiť. Kto je Putinova milenka Kabajevová?

Lukáš Kovalčík22.03.2022., 15:00h
Patrila k najslávnejším gymnastkám sveta, neskôr bola političkou a údajne má s Vladimirom Putinom viacero detí. Kto je Alina Kabajevová?
Lajkuj Brainee.sk na

Vladimir Putin je kvôli vojne na Ukrajine, ktorú rozpútal 24. februára, snáď najsledovanejším človekom planéty. O jeho súkromí sa toho vie však stále pomerne málo.

Známym faktom však je, že ruský vodca mal vždy slabosť pre ženy. Dlhých 30 rokov pri ňom stála jeho exmanželka Ljudmila, vzhliadali k nemu aj davy jeho voličiek, no v posledných rokoch sa v médiách čoraz častejšie skloňovalo meno jeho údajnej milenky – Aliny Kabajevovej. Kto to je?

Najohybnejšia žena Ruska

Kabajevová sa narodila v Taškente v bývalom ZSSR. Jej otec má tatársku národnosť, matka je Ruska. S modernou gymnastikou začala v štyroch rokoch, a v tomto športe postupne dosiahla neskutočné úspechy.

Je držiteľkou 21 medailí z majstrovstiev Európy, 14 medailí z majstrovstiev sveta a dvoch olympijských medailí. Vďaka svojej nesmiernej ohybnosti si vyslúžila prezývku „najohybnejšia žena Ruska".

Gymnastka Alina Kabajevová Twitter/Rafael Navarrete

​Napriek tomu, že je považovaná za jednu z najlepších gymnastiek Ruska v histórii, sa Kabajevová v roku 2001 nevyhla dopingovému škandálu. Za použitie zakázaných látok ju vtedy diskvalifikovali z účasti na akýchkoľvek súťažiach, po dobu dvoch rokov.

Politička

Po ukončení športovej kariéry sa rozhodla využiť svoju popularitu na vstup do politiky. V roku 2005 sa stala členkou novozriadenej Komory ľudu, a v roku 2007 už sedela v laviciach Štátnej dumy ako poslankyňa prokremeľskej strany Jednotné Rusko. Viac fotiek Aliny Kavajeovej nájdeš v našej galérii.

​Približne v tomto období sa začalo hovoriť o jej údajnom vzťahu s Vladimirom Putinom. Ten bol čerstvo rozvedený a krásna Alina mu evidentne padla do oka. Ruské média dokonca roky špekulovali o tom, že sa spolu tajne zosobášili. Kremeľ to však odmietol.

Putin Ruský vodca Twitter/Nicole Matondo

Alina bola aktívnou političkou do roku 2014, potom zmenila zameranie a stala sa predsedníčkou predstavenstva National Media Group, kde si podľa Daily Mail ročne zarobila vyše 7 miliónov eur. ​Obaja všetky dohady o ich vzťahu vytrvalo popierajú dodnes.

Útočisko vo Švajčiarsku

V roku 2018 sa však po Aline zľahla zem a nikto naozaj netušil, kde sa nachádza. Začiatkom marca tohto roku sa však novinárom Daily Mail podarilo odhaliť, že Kabajevová sa nachádza vo Švajčiarsku. Údajne sa tam ukrýva v luxusnej horskej chate aj so štyrmi deťmi, ktorých otcom by mal byť práve Vladimir Putin. Kremeľ však tieto správy opäť poprel.

Kabajevovej pobyt vo Švajčiarsku vzbudzuje mnohé vášne. Putinovi odporcovia na Ukrajine, v Rusku, Bielorusku, ale aj v iných krajinách sa dokonca nedávno spojili a vytvorili petíciu požadujúcu, aby Švajčiarsko vyhostilo údajnú Putinovu milenku z krajiny. Petíciu už podpísalo 50-tisíc ľudí.

Alinu Kabajevovú ľudia v petícii prirovnávajú k milenke nacistického diktátora Adolfa Hitlera, Eve Braunovej, píše Daily Mail„Je načase, aby ste znovu spojili Evu Braunovú s jej Führerom,“ uvádza sa v petícii.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 21:59