Reuters
StoryEditor

Putina pozná už 30 rokov. Chce zničiť svet kvôli svojej chorobe, tvrdí odborník na reč tela

šev22.03.2022., 10:00h
Svetoznámy odborník na reč tela Allan Pease sa obáva, že údajná choroba Vladimíra Putina by mohla spôsobiť, že by chcel zničiť svet.
Lajkuj Brainee.sk na

Expert na reč tela, ktorý učil Vladimira Putina, povedal pre Daily Star, že jeho nevyspytateľné správanie počas invázie na Ukrajinu ukázalo, ako veľmi sa vykoľajil v priebehu niekoľkých mesiacov. Allan Pease, známy ako „Mr. Body Language“, tvrdí, že ruského prezidenta pozná už 30 rokov a opísal ho ako „rýchlo sa učiaceho“.

Znepokojuje ho Putinov zjavný prírastok hmotnosti a meniace sa správanie, ktoré niektorí spájajú so zdravotnými problémami. Austrálsky expert vysvetľuje, že po mnoho rokov sa ruský vodca prezentoval osobnosťou „tvrdého chlapa“ veľmi dobre. Avšak podľa Peasa sa jeho správanie za posledný mesiac drasticky zmenilo.

Štadión aplaudoval Putinovi, televízia ho stopla v polovici vety TASR/AP

„Putin bol vždy fitness fanatik,“ vysvetľuje a dodáva, že teraz určite necvičí. V Rusku sa preto šíria klebety, že šéf Kremľa trpí rakovinou alebo Parkinsonovou chorobou. Putin podľa neho už nie je taký sebavedomý ako v minulosti. Navyše sa izoluje od ostatných.

V posledných týždňoch bol ruský prezident zobrazovaný, ako sedí na konci „absurdne dlhého stola“, buď chrbtom opretý o stenu, alebo okno. Expert sa domnieva, že toto Putinove správanie ukazuje očakávanie útoku a jeho narastajúcu paranoju.

„Priberanie na váhe je výrazné, rovnako ako jeho dištancovanie. Drží všetkých na opačnej strane miestnosti,“ vysvetľuje Allan Pease. Podľa neho je jasné, že ruskému vodcovi niečo ide hlavou a nechce byť medzi ľuďmi.

Okrem toho odborník na reč tela tvrdí, že za Putinovými impulzívnymi rozhodnutiami v súvislosti s Ukrajinou by mohla byť údajná choroba. „Putin má teraz 69 rokov,“ okomentoval a dodáva, „Vždy bol patriot. Ak sa chystal urobiť krok na Ukrajinu so svojou chorobou, možno by si pomyslel: Dočerta s nimi, idem do toho.“

Allan cestoval do Ruska posledné tri desaťročia pred vypuknutím pandémie pravidelne. Spomína si, že naposledy šéfa Kremľa videl na zimných olympijských hrách v Soči v roku 2014. Hovorí, že Putin vyzeral rovnako, ako keď ho videl prvýkrát v roku 1991. „Táto zmena je nedávna vec a súvisí s jeho pribratou tvárou,“ dodáva.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 14:40