TASR/Steve Parsons/Pool via AP, Wikipedia/SAC Matthew 'Gerry' Gerrard RAF/© MoD Crown Copyright 2016
StoryEditor

Kráľovná Alžbeta II. hľadá niekoho, kto vymaľuje Buckinghamský palác. Ponúka však smiešny plat

kam21.03.2022., 09:00h
Zarábať o niečo viac, alebo obetovať časť platu za celoživotnú prestíž? To je otázka, ktorú si zrejme teraz kladie mnoho britských maliarov.
Lajkuj Brainee.sk na

Predstavoval si si niekedy, ako vyzerá život kráľovskej rodiny v Buckinghamskom paláci? Teraz máš jedinečnú možnosť to zistiť, no otázkou zostáva, či sa ti bude páčiť spôsob, akým to dosiahneš. Aj kráľovná je iba človek (aj keď s množstvom peňazí), a aj ona musí riešiť bežné problémy.

Ako totiž informuje portál LadBible, Alžbeta II. momentálne hľadá niekoho, kto by jej vymaľoval. Išlo by o klasický úväzok vo forme 40 hodín týždenne, ktorý zahŕňa maľovanie Buckinghamského paláca a priľahlých budov. 

Britská kráľovná Alžbeta II. TASR/Steve Parsons/Pool via AP

Nižší ako priemerný plat na pozícii

Ak si si myslel, že práca na takomto prestížnom mieste bude vyvážená zlatom, nenechaj sa pomýliť. Ponuka hovorí o plate vo výške 28 až 30-tisíc libier (35 700 eur) ročne. Presná suma sa odvíja od skúseností uchádzača. Treba však zároveň dodať, že priemerný plat maliara a dekoratéra v Spojenom kráľovstve je o vyše tisíc libier vyšší.

Na druhú stranu, popis práce neznie vôbec zle. Tvojou úlohou by bolo len „pridávanie dekoratívnych povrchových úprav“ do nehnuteľnosti. V oficiálnom ozname sa píše: „Pripojením sa k malému tímu, ktorý poskytuje interné aj externé služby prestavby rôznych kráľovských rezidencií, zabezpečíte, že všetky dekoratívne práce budú dokončené na najvyššej úrovni.“

​Oznam ďalej hovorí, že tvojou úlohou bude vykonať inšpekcie a identifikáciu miestností, ktoré si vyžadujú tvoju pozornosť, a potom sa ubezpečíš, že sú odborne zrekonštruované a vhodné na daný účel. „Práca v takýchto jedinečných historických prostrediach znamená, že budete mať príležitosť rozšíriť svoje existujúce zručnosti.“

Špecifické požiadavky

„Pravidelne budete manipulovať so špecializovanými obkladmi stien, písať nápisy a používať špeciálne nátery, ako je mramorovanie a pozlátenie.“ Okrem toho však budeš riešiť aj každodenné problémy s údržbou, ktoré sa vyskytnú, a pomáhať s prípravnými prácami na rôzne podujatia a akcie.

Buckinghamský palác Unsplash/Diogo Nunes

„Pri všetkom, čo robíte, sa budete snažiť o tie najvyššie štandardy. Koniec koncov, výsledky vašej tvrdej práce uvidia tisíce,“ píše sa v ozname. Aj keď plat podlieza priemernú mzdu na danej pozícii v krajine, asi sa zhodneme na tom, že ide viac o vec prestíže, ako len možnosť dobre si zarobiť. 

Je nutné dodať, že získanie tejto práce neznamená, že budeš pracovať priamo pre kráľovnú. Ako totiž pripomína LadBible, tento rok sa Alžbeta II. rozhodla presťahovať z Buckinghamského paláca, aby sa hrad Windsor stal jej trvalým sídlom.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 15:51