TASR/AP, Foto: Ilustračné
StoryEditor

Tank nejde? Chcete odtiahnuť do Ruska? Ukrajinec sa vysmial ruským vojakom

wasiDnes27.02.2022., 08:00h
Ruskí vojaci hovoria, že im došlo palivo. Na to vodič pohotovo reaguje otázkou, či nechcú odtiahnuť do Ruska.
Lajkuj Brainee.sk na

Na sociálnych sieťach sa objavujú videá Ukrajincov, ktorí sa vysmievajú zastaraným ruským tankom a vojakom pre ich neznalosť miestneho terénu. Ukrajinské úrady vyzvali v sobotu na okamžitú demontáž dopravných značiek, a zároveň varujú pred ruskými sabotérmi, ktorí na cesty a diaľnice kreslia orientačné značky pre ruskú armádu. 

„Je to rozbité, chlapci?“ pýta sa vojakov zhromaždených okolo stojaceho bojového vozidla ruskej pechoty vodič okoloidúceho auta. „Došlo nám palivo,“ odpovedajú sucho ruskí vojaci. Na to vodič pohotovo reaguje otázkou, či nechcú odtiahnuť do Ruska, čomu sa začali smiať aj ruskí vojaci.

Vodič sa potom pýta ruských vojakov, či vôbec vedia, kam idú. Keď odpovedajú, že nevedia, informuje ich, že mieria do Kyjeva. Ruskí vojaci sa potom medzi sebou pýtajú, prečo tam vôbec idú. 

​Cedule s nápismi 

Štátna dopravná agentúra Ukravtodor vyzvala Ukrajincov, aby okamžite demontovali dopravné značky. „Prioritou číslo jeden sú značky, názvy miest. Nazbierané značenie odovzdávajte miestnym úradom a cestárom. Nepriateľ má žalostné spojenie a nesústredí sa na terén. Pomôžme im dostať sa priamo do pekla,“ napísala agentúra na Facebooku.

Ukrajinci dali podľa reportéra The Telegraph dole dopravné značky na diaľnici vedúcej z Kyjeva a nahradili ich ceduľami s nápisom „Veľa šťastia“.

Varujú pred sabotérmi 

Ukrajinské ozbrojené sily zároveň varujú pred sabotérmi, ktorí chcú Rusom pomôcť a kreslia im na cesty značky. Niekoľko takých už zatkli.

Ukrajinskí vojaci sa na sociálnych sieťach posmievajú ruskej vojenskej technike, na záberoch ukazujú, že Rusi v tankoch nemajú žiadne GPS, orientujú sa len podľa tlačených máp.

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 22:50