Kuriozita, ktorá sa len tak nevidí: Z áut sa stalo iglu na kolesách, počas prepravy úplne zamrzli (ilu)Facebook.com/Mood of Wn, Facebook.com/Daily Weather News Update
StoryEditor

Kuriozita, ktorá sa len tak nevidí: Z áut sa stalo iglu na kolesách, počas prepravy úplne zamrzli

iDnespma02.01.2022., 09:00h
Obrovská zima sa podpísala na preprave automobilov loďou z Japonska do Ruska.
Lajkuj Brainee.sk na

Nekrytý náklad na palube pri ceste bičovali vlny a morská voda sa v teplotách hlboko pod nulou zmenila na ľad. V prístave vo Vladivostoku tak zakotvilo takmer zmrznuté plavidlo.

Vykladanie áut prilákalo miestnych obyvateľov, či sa mráz prejaví na funkčnosti vozidiel, nie je jasné. Neobvykle chladné a veterné podmienky spôsobili, že vozidlá značiek Toyota a Honda dorazili do Vladivostoku pokryté hrubou vrstvou ľadu.

„V decembri je more drsné, tento rok navyše fúka silnejší vietor ako obvykle. Na palubu strieka voda a rýchlo sa mení na ľad,“ komentoval to podľa portálu Daily Mail miestny lodný kapitán Pjotr ​​Osičanskij.

Vykladanie desiatok zmrznutých áut pomocou žeriavu prizerali miestni obyvatelia. A to aj napriek tomu, že aj v prístave teploty klesali k mínus dvadsiatim stupňom. Ľadová pokrývka na niektorých vozidlách mala až pätnásť centimetrov.

„Občas ani nešlo rozoznať, aká značka áut a typ to je,“ povedal jeden z prítomných. Obchod s automobilmi medzi oboma krajinami a doprava cez Japonské more prebieha pravidelne. Ojazdené vozidlá z Japonska sú v Rusku veľmi populárne, hoci majú volant na opačnej strane. V Japonsku sa totiž jazdí vľavo.

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 02:03