hovorcaFacebook/Jiří Ovčáček
StoryEditor

Opitého hovorcu českého prezidenta Ovčáčka previezla záchranka do nemocnice. Musela asistovať polícia

vaniDnes18.12.2021., 10:04h
Hovorca prezidenta Jiří Ovčáček mal byť v piatok okolo tretej hodiny ráno prevezený do nemocnice.
Lajkuj Brainee.sk na

Podľa webu aktu.cz pri prevoze asistovala polícia, pretože bol Ovčáček opitý a agresívny. Tiež dobre informovaný zdroj iDNES.cz z okolia hradnej kancelárie potvrdil, že Ovčáček bol silne podnapitý a potreboval pomôcť. Redakcia iDNES.cz oslovila aj hovorcu Jiřího Ovčáčka, či môže celú záležitosť potvrdiť.Ten však doteraz na SMS správu nereagoval.

„Bolo to v piatok okolo tretej hodiny rannej. Môžem potvrdiť, že policajti vyrážali na oznámenie do ulice Robotnícka v pražských Holešoviciach, kde sa nachádzal muž vo vozidle taxislužby a odmietal vozidlo opustiť,“ povedal pre iDNES.cz hovorca pražskej polície Richard Hrdina.

Ten súčasne podotkol, že po príchode na miesto policajti zistili, že muž je silne pod vplyvom alkoholu. „Následne ho privolaná záchranná služba previezla do nemocnice na vyšetrenie. Jednalo sa o muža ročník 1979,“ doplnil policajný hovorca. Ročník narodenia tak zodpovedá Jiřímu Ovčáčkovi, ktorý sa narodil 13. januára 1979

Zásah pre iDNES.cz potvrdila aj hovorkyňa pražskej záchranky Jana Poštová. „Záchranárska posádka zasahovala v ulici Robotnícka u štyridsaťdvaročného muža za asistencie polície. Muž bol opitý, pričom prebiehal aj transport za asistencie polície. Pána sme potom odviezli do Ústrednej vojenskej nemocnice na urgentný príjem s opitosťou a drobným poranením alebo škrabnutím na hlave,“ povedala Poštová.

Redakcia iDNES.cz oslovila aj hovorcu Jiřího Ovčáčka, či môže celú záležitosť potvrdiť. Ten však doteraz na sms správu nereagoval.

Dlhuje mi 350 korún, tvrdí taxikár

Podľa informácií webu aktu.cz mal nadýchať okolo dvoch promile alkoholu v dychu. Do nemocnice Ovčáčka previezli po tom, čo prišiel taxíkom do Holešovíc do Robotníckej ulice a vodič v cieli zistil, že hovorca nereaguje na jeho výzvu na vystúpenie z taxíka.

Keď sa v aute prebudil, záchranárom podľa svedkov vulgárne nadával a chcel ich v sanitke napadnúť.Ovčáček podľa vodiča taxíka dlhuje za jazdu 350 korún.

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 03:27