StromčekPexels/Gary Spears
StoryEditor

Skúsiš sviatkovať bez alkoholu? Nová kampaň vyzýva ľudí k abstinencii cez Vianoce

TASR18.12.2021., 09:16h
Kampaň #nepijemsviatkujem vyzýva ľudí, aby strávili sviatky bez alkoholu a iných drog.
Lajkuj Brainee.sk na

Organizuje ju občianske združenie OZ Movendi SK, ktoré bude od 24. decembra do 6. januára na webe i sociálnych sieťach poukazovať na negatívne účinky požívania alkoholu, ale aj na výhody, ktoré prináša život bez neho.

TASR o tom informovala predsedníčka OZ Kristína Šperková.

„Tieto sviatočné dni sú najlepšou príležitosťou venovať sa vlastnému psychickému aj fyzickému zdraviu a vstúpiť do nového roka sviežo. Alkohol má závažný vplyv na našu duševnú pohodu a oslabuje náš organizmus. Preto ponúkame dva týždne, ktoré pomôžu naštartovať nové a zdravšie návyky, a k tomu aj komunitu ľudí, v ktorej nájdete rady, skúsenosti a hlavne inšpiráciu. Vítaný je každý, kto si chce sviatky spríjemniť oslobodením sa od alkoholu," vysvetlila Šperková.

​Do kampane sa zapoja viacerí odborníci, ako napríklad členka Riadiacej rady Asociácie európskych líg proti rakovine a členka Generálnej rady Ligy proti rakovine Darina Sedláková či prezident Slovenskej hepatologickej spoločnosti Ľubomír Skladaný.

Cez videá na sociálnych sieťach poukážu na pozitíva života bez alkoholu tiež viaceré osobnosti z kultúrneho a spoločenského života. Ľudia sa budú môcť poradiť s členmi združenia prostredníctvom súkromnej skupiny na sociálnej sieti.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 10:33