komunisti na svadbe v IndiiTwitter/Myanmar
StoryEditor

Marx, Lenin a Engels sa stretli za jedným stolom. Na svadbe v Indii

ČTKiDnes24.11.2021., 14:00h
Marx, Lenin a Ho Či Min sa zišli na juhu Indie, aby sa zúčastnili svadby svojho priateľa Engelsa. Na víkendovú svadobnú hostinu však nedorazil žiadny Nemec, Rus či Vietnamec a už vôbec nie historické postavy.
Lajkuj Brainee.sk na

Komunisti

Prišli len indickí komunisti, hrdí na to, že ich svojho času pomenovali po vodcoch komunizmu. Engels a Lenin sú bratia, zatiaľ čo Marx a Ho Či Min sú synovia miestneho straníckeho funkcionára, uviedla agentúra AFP.

Všetci štyria sú aktívnymi členmi komunistickej strany v indickom štáte Kérala. Len Marx sa po svadbe musel lietadlom vrátiť späť do vyhne kapitalizmu v Dubaji.

Večná láska k Sovietskemu zväzu

Kosák a kladivo sú však v Kérale dodnes v móde. Komunisti tam vládli počas väčšej časti z posledných šesťdesiatich rokov. Populárne sú tu aj mená Stalin či Trockij.

​India sa zblížila so Sovietskym zväzom za studenej vojny a ruské mená sú dodnes bežné najmä na juhu krajiny, a to napríklad aj Pravda, ako znel názov denníka sovietskych komunistov.

fotografia Stalina diktátor v Sovietskom zväze TASR/AP/Sergei Grits

​​V susednom štáte Tamilnád je aktuálne premiérom Stalin. Po sovietskom diktátorovi ho pomenoval jeho otec len pár dní pred Stalinovou smrťou. A v júni sa v tomto štáte oženil muž menom Socializmus. Na svadbe boli aj jeho bratia Komunizmus, Leninizmus a Marxizmus.

Brainee patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj iDnes.cz

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 19:16