Oktagon 51 predstavil brutálnu šouOKTAGON MMA
StoryEditor

Šokujúci knokaut. Vémola nemal proti Pirátovi žiadnu šancu, Srb Veličkovič ovládol Gamechanger

iDnes.czLucie Macháčová30.12.2023., 10:30h

Padol k zemi ako podťatý. KO a dobrú. Po minúte a 48 sekundách dostal Karlos Vémola tvrdý pravý hák. Víťazom súboja dvoch dlhoročných rivalov sa stal Slovák Samuel „Pirát“ Krištofič. Vrcholom turnaja Oktagon 51 v pražskej O2 aréne však bolo finále štedrého projektu Tipsport Gamechanger, v ktorom Srb Bojan Veličkovič zdolal Gréka Andreasa Michailidisa a získal 300 tisíc eur, teda vyše sedem miliónov korún.

Lajkuj Brainee.sk na

„Nikdy sa nevzdávajte, nikdy! Sám sebe som dokázal, že to ide,“ hovoril do mikrofónu Krištofič. Štastný ako blcha, dojatý, uplakaný. Ďakoval manželke, dcére, trénerom, fanúšikom...

V súboji s Karlosom Vémolom, ktorý sa konal v dohodnutej váhe do 88,5 kilogramu, bol "Pirát" podľa stávkarov jasným outsiderom. Ale „českého Terminátora“ zaskočil. Česko-slovenské derby začalo výživnou prestrelkou v postoji. Kam zmizla Vémolova taktika á la takedown a kladivá na zemi? Ľudia sa bavili, to najlepšie ale malo ešte len prísť, píše portál iDnes.

image

Vyspovedali sme Oktagon cage girls. Ľudia po nich žmurkajú aj dávajú ponuky na sobáš, vystupovanie v klietke ich však neuživí

Padol na zem

Neuplynuli ani dve minúty zápasu, keď Vémola dostal pravý hák na bradu, zosunul sa k zemi a zostal nehnute ležať. Až o pár minút neskôr sa postavil na nohy. Keď opúšťal halu počul potlesk, aj od rozjareného „Piráta“.

V novembri 2019 dostal Vémola v O2 aréne KO v prvom kole od Slováka Attillu Végha. Teraz, o štyri roky neskôr, tu hrýzol rýchly knokaut od jeho zverenca. Bol to Vémolov celkovo siedmy zápas v najväčšej českej hale, tretíkrát tu prehral. A tvrdí, že tu bojoval naposledy. Naozaj? Nie je práve táto zdrvujúca porážka dôvodom, prečo sa na miesto činu vrátiť?

image

Oktagon 51 predstavil brutálnu šou

OKTAGON MMA

Hlavný zápas galavečera ponúkol finále projektu Tipsport Gamechanger, pyramídy veltrovej váhy, v ktorej si celkom šestnásť zápasníkov rozdelilo milión eur. Najväčšiu porciu, 300-tisíc eur, bral nakoniec Srb Bojan Veličkovič. Hoci úvodné kolo získal na body jasne Grék Andreas Michailidis, v druhom už bol lepší Srb, svojho soka ukončil na submisiu.

Smutný Čepo

V hlavnom predzápase turnaja porazil Piotr Wawrzyniak, šampión poľskej organizácie Babilon MMA, Slováka Vlasta Čepa. Ten mal mať pôvodne titulový duel s Patrikom Kinclem, úradujúcim šampiónom strednej váhy Oktagonu (do 84 kg). Lenže Kincl sa zranil.

V hre tak bol dočasný titul a ten získal zaslúžene Poliak. Ovládol prvé dve kolá, načo v treťom vyhral TKO. A v budúcom roku vyzve natešeného Kincla. V akcii bola celkom pätica Čechov. Okrem Vémoly aj Daniel Škvor, Magda Šormová, Radek Roušal či Tomáš Fiala.

Práve Fiala alias Fidži sa predstavil hneď v prvom zápase turnaja, tzv. free prelims. Ale na Hassana Shaabana nestačil. Nemec ho knokautoval hneď v prvom kole. Medzi porazenými skončila aj Šormová, ktorá sa do klietky vrátila po viac ako dvojročnej materskej pauze. So skúsenou Američankou Mallory Martinovou, veteránkou UFC, padla na body.

Koniec kariéry

Radek Roušal však svoj zápas zvládol. Druhýkrát bojoval pod vlajkou Oktagonu, druhýkrát v O2 aréne a opäť mohol nakoniec vyskočiť na pletivo a oslavovať. Tentoraz porazil Brita Kalluma Parkera na body. Druhú výhru v rade si pripísal Daniel Škvor, ktorý na body porazil nemeckého poriadka Martina Zawadu. Štyridsaťročný Nemec ešte v klietke oznámil, že končí kariéru. Vo svojom 49. zápase. Odchádzal dojatý za mohutného aplauzu.

image

Oktagon 51 predstavil brutálnu šou

OKTAGON MMA

Vyhral tiež slovenský zástupca Karol Ryšavý, ktorý v úvodnom kole knokautoval Maďara Henriqueho Madureira. Naopak obľúbenec českých fanúšikov Ion Surdu z Moldavska neustál v druhom kole submisiu od Taliana Stefana Paterna.

Zásadná zmena

Oktagon 51 ponúkol nielen atraktívne predstavenie, ale aj jednu technickú novinku. Prvýkrát sa vyskúšalo takzvané otvorené bodovanie. Fanúšikovia aj sami bojovníci tak po každom kole vedeli, ako vyzerá priebežné skóre, teda ako súboj videli traja rozhodcovia pri klietke. Doteraz bodovanie zostávalo až do vyhlasovania neverejné.

Ďalší turnaj Oktagonu sa uskutoční už za necelý mesiac. 27. januára sa predvedú zápasníci vôbec po prvýkrát v anglickom Newcastli. Vo februári nasleduje galavečer v Oberhausene av marci v Ostrave.

Portál iDne patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 04:04