Oktagon cage girlsInstagram
StoryEditor

Vyspovedali sme Oktagon cage girls. Ľudia po nich žmurkajú aj dávajú ponuky na sobáš, vystupovanie v klietke ich však neuživí

Miroslav Kamody29.12.2023., 15:00h

Pohľad na krv im nevadí, teda pokiaľ ju nemusia umývať z bielych tenisiek po turnaji, dodáva pre Brainee Sandra Šinová, jedna z trojice Oktagon cage girls, s ktorými sme sa rozprávali.

Lajkuj Brainee.sk na

Turnaje organizácie Oktagon prinášajú v pravidelných intervaloch skvelú niekoľkohodinovú šou. Tá však nie je len o samotných zápasoch, ale aj atmosfére, o ktorú sa v arénach okrem iného starajú aj cage girls.

Ich práca však nie je len o kráse a prechádzaní sa po klietke s ceduľami medzi kolami. Tieto dievčatá reprezentujú organizáciu nielen v klietke, ale aj mimo nej vrátane sociálnych sietí. 

image

FOTO Vémola prepísal históriu Oktagonu. Langera vybavil za sedem sekúnd, večer však jasne patril Buchingerovi

My sme mali možnosť vyspovedať naraz rovno tri Oktagon cage girl. Medzi nimi bola Dominika Němečková, ktorá je okrem iného aj Miss International Czech Republic 2023, influencerka Sandra Šinová a študentka a modelka Karolína Syroťuková. Tie pre Brainee prezradili, či im vadí pohľad na krv, ako reagujú na žiadosti o ruku a či ich táto práca dokáže uživiť.

Čo ťa na tejto práci najviac baví?

Karolína: Najviac ma na tom baví atmosféra, pretože tá je vždy úžasná. Je to šport, je to bojový šport, je tu množstvo fanúšikov a vždy stojí za to sem ísť. 

Sandra: Mimo tohto nikdy nechodím na miesta, kde je toľko ľudí, takže pre mňa je to niečo nové a ako introvert si cvičím chodenie medzi ľudí. Pre mňa je to teda také, že bojím sa, ale je to super. Som introvert, ale snažím sa to prekusnúť. 

Dominika: Tak ja určite súhlasím s atmosférou a za druhé určite tie zápasy, že to vidíme tak zblízka.

A čo ti naopak najviac lezie na nervy?

Karolína: Najviac asi to, že tu musím prenocovať a byť dlho hore, pretože som človek, ktorý rád chodí spať o 10-tej, takže je pre mňa vždy ťažké vydržať do 1-nej rána, neustále sa usmievať a byť pekná. 

Sandra: Tí, čo chodíte na akcie, tak viete, že na ne musíte chodiť o niekoľko hodín skôr, ale ja by som najradšej došla len 20 minút pred začiatkom.

Dominika: Ja súhlasím s dievčatami a ešte by som spomenula lietajúci pot a krv na nás v klietke. 

Zobrala si si niekedy z Oktagonu nejaký suvenír?

Karolína: Suvenír úplne nie, z Oktagonu asi vlastne bohužiaľ ani nič nemám. Ale rada by som niečo mala na pamiatku.

Sandra: Ja som si domov zobrala mikinu, legíny, tričko a taktiež aj všetky tieto vizitky, ktoré máme. A ešte aj rúška, ktoré sa kedysi vyrábali.

Dominika: Ja tiež nemám nič, ale rada niečo mať budem.

Nevadí ti pohľad na krv?

Karolína: Inak by som tento šport nemohla robiť, takže nie.

Sandra: Mne to vadí iba keď ju potom musím doma čistiť z bielych topánok, inak je to v pohode. (smiech)

Dominika: Mne to vadí, ale tu je to ešte v takej miere, kedy to zvládam.

Čo je podľa teba na tejto práci najťažšie?

Karolína: Ako som už hovorila, pre mňa určite to prenocovanie, ale myslím si, že keď napríklad človek nemá dobrú náladu, tak aj tak musí byť neustále pozitívny a usmievať sa, keďže je neustále niekým sledovaný. Stále musíte byť na pozore, lebo vás často fotia fotografi. A neustále musíte vyzerať pekne.

Sandra: Pre mňa je najťažšie udržiavať sa, keďže ste stále v telke a to usmievanie skrz to, keď sú tam také situácie, že tí bojovníci plačú, lebo sú zranení. Vtedy je to dosť nepríjemné.

Dominika: Ja súhlasím s dievčatami, pretože udržiavať sa pekná celý večer, to trvá niekoľko hodín.

Ktorému zápasníkovi najviac fandíš?

Karolína: Ak to vezmem z celého sveta MMA, tak pre mňa je to Jan Procházka (aktuálne v UFC, pozn.), v rámci pôdy Oktagonu fandím Kozmovi, taktiež Ronymu.

Sandra: V rámci dnešných zápasov (rozhovor sme robili na Oktagon 47) fandím najviac Bukimu.

Dominika: Ja fandím Davidovi Kozmovi, pretože je Ostravák a ja som z Moravsko-sliezskeho kraja, takže mám k nemu blízko a je sympaťák. 

Bavia ťa viac ženské alebo mužské zápasy?

Karolína: Som rozhodne za mužské zápasy a mám ich veľmi rada. Aj keď aj ženy sú taktiež velice tvrdé. Podľa mňa tento šport patrí primárne mužom, takže ma viac bavia ich zápasy.

Sandra: Mňa bavia viac ženské zápasy, už iba kvôli tomu, že ony sa vedia ako mačky doslova pobiť do krvi a idú do seba viac ako chlapi v tých zápasoch.

Dominika: Ja mám taktiež tento šport spojený viac s mužmi, takže za mňa mužské zápasy.

Byť cage girl znamená spĺňať aj istý štandard krásy. Ako sa udržiavaš vo forme?

Karolína: Napríklad neustále chodím do fitka, potom určite udržovať svoje zuby, svoje zdravie, vlasy, pleť. Všetko so všetkým tak nejako. Proste sa starať o seba.

Sandra: Ja do fitka nechodím, lebo mám doma svoje vlastné a robím domáci workout. Čo sa týka mojich vlasov, o tie sa veľmi starať nedá, keďže mám afro, na zuboch mám momentálne strojček, takže to je asi tak všetko, čo by som k tomu povedala. (smiech)

Dominika: Za mňa je to taká klasika - fitko, udržovať pleť, pekné vlasy a podobne, aby to bol dokopy pekný balíček. 

Stáva sa, že ťa počas večera otravujú chlapi - diváci Oktagonu?

Karolína: Zatiaľ ma ešte nikdy nikto neotravoval, pretože my ani nechodíme toľko medzi ľudí, ale všímam si, že často na mňa niekto žmurkne alebo mi zamáva. (smiech) Nad tým sa vždy len pousmejem.

Sandra: Ja to zase neberiem ako otravovanie, mňa väčšinou aj zaťahajú za ruku, či môžem ísť na chvíľu bokom, odfotiť sa s nimi alebo sa niečo spýtať. Takže volajú ma, ale neberiem to ako otravovanie.

Dominika: Ja tiež nemám žiadne nepríjemné skúsenosti s otravovaním alebo podobne. 

Pokúšal sa ťa niektorý zo zápasníkov niekedy zbaliť?

Karolína: S týmto bohužiaľ skúsenosť nemám, takže škoda, nemám žiadne klebety. (smiech)

Sandra: Zalovím v pamäti - nebolo to balenie, skôr sa mi to zdalo ako vtipkovanie, že sa ma opýtal, či si ho nevezmem. Odpovedala som, že na to bohužiaľ ešte nie som pripravená. (smiech)

Dokáže ťa táto práca uživiť, alebo sa popri tom venuješ aj niečomu inému?

Karolína: Povedala by som, že je to skôr taká brigáda. Je to fajn večer, fajn privyrobenie si, ale rozhodne sa tým nedá uživiť. 

Sandra: Ja mám okrem toho ešte viacero ďalších prác, takže toto beriem ako takú bokovku a privyrobenie si. 

Dominika: Ja to mám tiež len ako zárobok navyše popri štúdiu.

Posledná otázka - vieš si predstaviť, že by si sa do klietky niekedy postavila aj ty sama?

Karolína: O tom som už premýšľala, či by som niečoho takého bola schopná. Myslím, že by som nevedela udrieť dievča a aj ten pocit, mať potom ten monokel a tie následky - tie by mi asi vadili najviac. Ja som človek, ktorý rád športuje, ale nechcela by som sa potom zotavovať z toho a zbytočne ničiť to svoje telo. A vadilo by mi to aj vtedy, keby môj priateľ ide do klietky. Jasné, je to šport, pekne sa na to pozerá, aj je to skvelá atmosféra, páči sa mi tam ten ciel, ten fokus, že človek ide za výhrou a celá cesta toho bojovníka. Ale na druhú stranu potom to zranenie, napríklad tie uši, môžu tam byť problémy so zrakom - myslím, že to veľa berie.

Sandra: Ja už som takúto otázku od nemenovanej organizácie dostala. Nevadilo by mi ísť do klietky či udrieť ženu alebo chlapa, ale skrz moju astmu by som neudýchala ani päť minút. A tiež si musím zachovať svoju fasádu na fotenie.

Dominika: Ja si úprimne neviem predstaviť rany dostávať, ale ani dávať. Toto nie je pre mňa, radšej budem cage girl a budem sa na to pozerať zvonku. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 23:22