Kobe BryantWikipedia/keith Allison/
StoryEditor

Legednárny dres Kobeho Bryanta sa predal za šialenú sumu. O fialovo-žltý dres sa strhol brutálny boj

Miroslav Kamody06.06.2022., 14:30h

Basketbalová legenda nás tragicky opustila pred dvomi rokmi. Bryantov cenný dres sa dostal do aukcie a suma zaň je astronomická.

Lajkuj Brainee.sk na

Kobe Bryant bol legendou basketbalu. Aj preto nie je vôbec prekvapením, že keď sa do aukcie dostal jeho dres, zberatelia sa naň zbehli ako supy, píše portál TMZ.

Nešlo len tak o hocijaký dres Lakers. Kobe ho mal totiž na sebe počas jeho prvej play-off série a podľa dostupných informácií ide o jediný verejne známy a dostupný kúsok. O fialovo-zlatý dres sa v aukčnej sieni SCP Auctions strhol poriadny boj. Po 26-tich prihodeniach sa jeho suma vyšplhala za šialených 2 735 546 dolárov. 

image

Komentátor Pavol Gašpar: Živé vysielanie je najrizikovejšia časť športovej žurnalistiky

Legendárna séria

Bryant mal tento dres na sebe minimálne päťkrát, a to vrátane dvoch domácich zápasov počas play-off NBA v sezóne 1996-97 proti Utah Jazz.

Ako sme už predtým informovali, Bryant mal na sebe dres minimálne päťkrát... vrátane dvoch domácich zápasov počas play-off NBA 1996-1997 proti Karl Malone, John Stockton a Utah Jazz. Dres mal na sebe aj počas štvrtého zápasu, kedy sa Mamba prizerala na prehru svojho tímu. Lakers nakoniec vypadli a Utah sa prebojoval až do finále, kde podľahli Chicagu Bulls.

image

Kobe Bryant

Wikipedia/keith Allison/

Bola to jedna z jeho posledných prehier v posezónnom období, pretože potom Bryant získal až päť titulov NBA. SCP malo na aukcii aj vzácnu a pravdepodobne aj jedinú podpísanú kartu Precious Metal Gems Kobe z roku 1997. Tá sa nakoniec predala ktorá sa predala za viac ako 400-tisíc dolárov.

Tragická smrť

Kobe Bryant, známy aj pod prezávkou Mamba, patril k najlepším basketbalovým hráčom histórie. V novembri 2015 oznámil, že po sezóne skončí s basketbalovou kariérou a vo svojom poslednom zápase zaznamenal 60 bodov.

Zomrel 26. januára 2020 v meste Calabasas v štáte Kalifornia po páde helikoptéry. Podľa dostupných informácií boli v tom čase spoločne s Bryantom vo vrtuľníku aj ďalší deviati ľudia, medzi nimi aj jeho dcéra. Haváriu nikto neprežil.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 20:52