Pink podporila hráčky v boji proti sexizmutwitter.com, instagram.com
StoryEditor

Športovkyne odmietajú sexistické prvky, postavila sa za ne Pink

Radka Rosenbergová26.07.2021., 14:00h
Takýmto spôsobom chce podporiť športovkyne, aby sa nebáli protestovať proti sexistickým pravidlám.
Lajkuj Brainee.sk na

Trojnásobná držiteľka Grammy sa ponúkla, že by zaplatila za hádzanárky pokutu 1500 eur, ktorú im chcela uložiť Európska hádzanárska federácia. Ženy chceli súťažiť v šortkách, namiesto predpísaných bikín. Po tom, čo sa im vyhrážali pokutou a diskvalifikovaním, však nakoniec zápas odohrali v bikinách. Aj napriek tomu, že pokutu nedostali, Pink na Twitteri uviedla, že by to za ne zaplatila, ak by ich sankciovali.

Plážové hádzanárky z Nórska kritizovali oficiálne pravidlá európskeho šampionátu, podľa ktorých nesmie spodná časť ich bikín zakrývať viac ako desať centimetrov zadku hráčky. Takéto oblečenie podľa nich sexualizuje šport. Navyše, ak majú športovkyne menštruáciu, chceli by si obliecť niečo pohodlnejšie.

„Európska hádzanárska federácia BY MALA BYŤ POKUTOVANÁ ZA SEXIZMUS,“ napísala Pink na Twitteri po tom. Ďalej uviedla, že je na ich protest proti sexistickým pravidlám veľmi hrdá. Potom sa ponúkla, že by za ne zaplatila aj uvedenú pokutu. 

Nórky mali dostať minulý týždeň pokutu 1500 eur za to, že si chceli počas zápasu o bronz proti Španielsku v bulharskej Varne obliecť šortky, čo je v rozpore s pravidlami Medzinárodnej hádzanárskej federácie. Nakoniec teda hrali v bikinách, no sú rady, že ich protest vyvolal toľko reakcií na sociálnych sieťach. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 18:14