YouTube/Marvel Entertainment, Prime Video, Twitter/philip lewis
StoryEditor

Super Bowl priniesol nadupanú šou aj skvelé trailery. Sleduj zábery z Doctora Strangea či nového Pána Prsteňov

TASRMiroslav Kamody14.02.2022., 14:00h
Víťazstvo Los Angeles Rams, legendárne vystúpenie hip-hopových hviezd a nálož nových trailerov pre očakávané kinohity. Super Bowl opäť priniesol unikátny zážitok.
Lajkuj Brainee.sk na

Hráči Los Angeles Rams triumfovali v Super Bowle LVI. Vo finále najprestížnejšej ligy amerického futbalu NFL na domácom štadióne zdolali v dramatickom súboji Cincinnati Bengals 23:20 a získali druhú Trofej Vincea Lombardiho.

Titul získali aj v roku 2000, keď ešte sídlili v St. Louis. Bengals nastúpili vo finále trikrát, prehrali aj v rokoch 1982 a 1989. Aj keď je Super Bowl v Spojených štátoch najväčšou športovou udalosťou v krajine, v Európe sa americký futbal takej veľkej popularite neteší. 

Legendárne vystúpenie

Aj preto starý kontinent viac zaujímala polčasová šou, ktorú ovládol rap a hip-hop. Na pódiu sa predstavili legendy, ako Eminem, Kendrick Lamar, Mary J Blige, 50 Cent, Anderson .Paak, Snoop Dogg či Dr Dre. 

Super Bowl TASR/AP Photo/Chris O'Meara

​Šestica hudobníkov, obklopená tanečníkmi, predviedla na štadióne na okraji Los Angeles množstvo svojich veľkých hitov, medzi ktorými nechýbali The Next Episode, California Love, In Da Club a Family Affair. Scénu tvorilo akési malé mestečko s domami, obchodmi a luxusnými autami. Celú polčasovú show si môžeš pozrieť na tomto odkaze.

Kontroverzia

Internet po šou zaplavili hlavne fotografie Eminema. Ten po tom, čo dospieval svoj hit Lose Yourself, pokľakol a napodobnil tak gesto hráča Colina Kaepernicka, ktorý v roku 2016 vyvolal v Spojených štátoch veľké pozdvihnutie, keď týmto spôsobom pri hraní hymny pred zápasom vyjadril podporu hnutia proti policajnému násiliu páchanom na černochoch.

​Aj keď sa na internete okamžite rozšírila informácia, že vedenie NFL Eminemovi zakázalo toto gesto urobiť a on tak robil napriek, nie je to nakoniec pravda„Hovorca NFL Brian McCarhy mi povedal, že správa je nepravdivá. NFL tento týždeň sledovala každú skúšku a tento prvok (pokľaknutie) bol zahrnutý,“ napísal reportér Mike Freeman na Twitteri.

Očakávané filmy

Okrem samotného zápasu a šou patria k najočakávanejším častiam Super Bowlu aj reklamy a trailery, ktoré sú odvysielané počas prestávky. Ide o najočakávanejšie projekty a prepracované ukážky, ktoré si môžu dovoliť len tí najväčší giganti.

Dôvod je jednoduchý - jeden 30-sekundový spot stojí 6,5 milióna dolárov (5,74 milióna eur). Ide o najdrahšiu reklamu, ktorá sa vôbec na svete predáva počas nejakého podujatia či programu. Spoločnosti ju však využili dokonale. Nižšie nájdeš všetky trailery, ktoré sme mohli vidieť:

The Lost City - akčný film s Channingom Tatumom, Sandrou Bullock, Bradom Pittom a Danielom Radcliffom

Ambulance - nový film režiséra Michaela Baya (Transformers, Skala)

Doctor Strange in The Multiverse of Madness - okrem plnohodnotného traileru nižšie nájdeš aj samotný spot, v ktorom môžeš okem zombie počuť aj hlas Patricka Stewarta (Professora X z X-menov!).

The Lord of the Rings: The Rings of Power - očakávaný seriálový prequel k Pánovi Prsteňov od Amazonu. Všetko o seriáli sa dozvieš po kliknutí na tento odkaz

Moon Knight - čoskoro sa okrem premiéry nového filmu od Marvelu dočkáme aj seriálu. Ten nesie názov Moon Knight a viac sa o ňom dozvieš v tomto článku, kde rozoberáme celú budúcnosť Marvel Cinematic Universe. 

Predstavenie filmov od DC na rok 2022 

Nope - nový hororový film od oceňovaného režiséra Jordana Peeleho

Sonic the Hedgehog 2 - ježko Sonic sa vráti v pokračovaní, ktoré prinesie staré známe postavy z hier a seriálov

Jurassic World: Dominion - Populárna filmová séria sa blíži ku svojmu koncu. Viac sa o projekte dozvieš v našom samostatnom článku

Uncharted - film si už o pár dní obije svoju premiéru aj v slovenských kinách, takže herci sa rozhodli divákom pripomenúť, že je najvyšší čas kúpiť si lístky do kina. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 17:46