FIIT STUJaroslav Repta/Fiit Stu
StoryEditor

Skvelá správa pre FIIT STU. Fakulta získala prestížnu britskú IET akreditáciu aj pre doktorandské programy

red09.02.2024., 20:11h

V priebehu minulého roka FIIT STU absolvovala pravidelnú reakreditáciu prestížnym britským technologickým inštitútom IET. Akademický akreditačný výbor potvrdil akreditáciu všetkých študijných programov na všetkých stupňoch štúdia. Prvýkrát v histórii FIIT STU zároveň akreditačný panel udelil IET akreditáciu aj doktorandskému študijnému programu - a to aj spätne, s platnosťou od roku 2019 ako jedinej fakulte na Slovensku, ale aj v Čechách.

Lajkuj Brainee.sk na

Predstavitelia akreditačného panelu z IET ocenili najmä silné prepojenie fakulty s priemyslom, ktoré je priamo implementované vo výučbe a v projektoch, na ktorých študenti pracujú popri svojom štúdiu. Taktiež bolo vyzdvihnuté prioritné zameranie na komplexné skúšanie študentov, ktoré zabezpečujúce hlboké porozumenie problematiky.V neposlednom rade boli ocenené aj nedávne skvalitnenia priestorov FIIT STU, ktoré prispievajú k lepšiemu tvorivému prostrediu, v ktorom sa môžu študenti vzdelávať a pracovať na projektoch, ktoré prehlbujú ich teoretické aj praktické znalosti.

image

FIIT STU

Fiit Stu/Fiit Stu

„Vzdelávanie študentov v súlade s najnovšími medzinárodnými  trendmi a s prístupom k najnovším technológiám, bolo prioritou FIIT STU od jej vzniku. Veľmi ma teší, že akreditačný panel IET potvrdil, že to robíme správne a že tentokrát sa nám podarilo získať akreditáciu aj pre doktorandské štúdium. Samozrejme ma teší, že panel ocenil úzku spoluprácu s priemyslom a revitalizáciu niektorých priestorov na FIIT STU, keďže je za tým nemalé úsilie mnohých ľudí, ktorí sa dennodenne na rozvoji FIIT podieľajú“, vyjadril svoje potešenie profesor Ivan Kotuliak, dekan FIIT STU. 

Fakulta informatiky a informačných technológií STU je naďalej jedinou fakultou zo Slovenska, ale aj z Čiech, ktorá má IET akreditáciu a diplomy našich absolventov sú ekvivalentné diplomom iných špičkových technických univerzít v zahraničí. 

Čo je IET?

  • IET je najväčšia profesijná (inžinierska) organizácia na svete so sídlom v Londýne
  • Bola založená v roku 1871 a má viac ako 154 000 členov v 148 krajinách
  • Poskytuje expertné rady britskému parlamentu, vláde a ďalším inštitúciám (vrátane EÚ) v oblasti výučby inžinierskych smerov
  • Má právo udeľovať profesijné tituly Chartered Engineer (,,autorizovaný inžinier” – prípad FIIT STU), Incorporated Engineer, Engineering Technician, ICT Technician v mene British Engineering Council.
  • Oxford University, Cambridge University, Imperial College, University of London, Delft
  • University of Technology, University of Melbour, aj tieto prestížne zahraničné univerzity sú držiteľmi akreditácie britským technologickým inštitútom IET

 

 

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/veda, menuAlias = veda, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
30. apríl 2024 12:05