Deň tvorených dverí na fakulteLila Ježová/
StoryEditor

Fakulta informatiky a informačných technológií STU otvorila svoje dvere: Žiaci objavovali svet IT

red18.12.2023., 10:00h

Koncom roka ponúkla STU jedinečnú príležitosť nahliadnuť do fascinujúceho sveta informatiky a informačných technológií na Fakulte informatiky a informačných technológií STU v Bratislave. Aj tento rok sa zúčastnili sa stovky záujemcov.

Lajkuj Brainee.sk na

Dekan fakulty I van Kotuliak pozval na Deň otvorených dverí v piatok 15. decembra všetkých nadšencov, ktorých fascinuje svet informačných technológií, ale najmä všetkých ctižiadostivých stredoškolákov, ktorí sa túžia stať súčasťou inovatívnych projektov a odvážnych vízií vo svete IT: „Štúdium na našej fakulte nie je len náročné, ale predstavuje aj neuveriteľne zaujímavý svet, čo potvrdzuje stále rastúci záujem mladých ľudí o informatiku.“

Počas DOD mali návštevníci možnosť získať informácie o podmienkach prijatia, prijímacích skúškach, študijných programoch, výskumných skupinách a projektoch, a tiež o mimo študijných aktivitách.

image

Deň tvorených dverí na fakulte

Lila Ježová/

Prístupné boli nielen priestory fakulty, ale aj dynamický život študentov. V sprievode súčasných študentov mali príležitosť preskúmať open space učebne, chillout zónu a FIIT WorkZone, vrátane podcastového štúdia. Zároveň im predviedli moderné učebne, laboratóriá a samozrejme aj informačnú knižnicu, ktorá poskytuje študentom komfortné prostredie pre štúdium, zábavu a oddych.

Láka ich dynamická práca ale aj zárobok

“Klamal by som, keby som povedal, že o budúcom štúdiu nepremýšľam aj z hľadiska výplaty. Chcem byť čím skôr samostatný,” prezradil Tomáš z bratislavského gymnázia, ktorý intenzívne o štúdiu na FIIT uvažuje. “Stále sa v tomo bore dejú nové veci, programovacie jazyky sa rozrastajú a v podstate sa môžem zamestnať nielen na Slovensku ale aj v zahraničí, najmä s touto školou,” dodal Maťo. Č osa týka návštevníkov, prevažovali najmä chalani, ale prednáška Aj ty v IT priniesla do diskusie zaujímavý pohľad o tom, že dievčatá vôbec neťahajú v tomto obore za kratší koniec. To potvrdil aj dekan.

„Svet IT nepatrí iba mužom - dievčatá sú u nás nielen vítané, ale tvoria aktívnu súčasť našej fakulty. Mnohé z nich sú veľmi úspešné študentky, ktoré svojím prínosom obohacujú akademické prostredie na FIIT STU,“ uviedol Kotuliak.

image

Deň tvorených dverí na fakulte

Lila Ježová/

Stredoškoláci počas DOD trávili čas vo fun zóne, kde si zahrali rôzne stolové a počítačové hry, a zúčastnili sa matematických kvízov na spestrenie programu. 

Filozofia štúdia na FIIT STU je založená predovšetkým na praxi, preto nebudú chýbať ani stánky priemyselných partnerov, kde študenti budú mali príležitosť nadviazať kontakty s poprednými spoločnosťami.

image

Deň tvorených dverí na fakulte

Lila Ježová/

„Aby sme mali úspešných absolventov, potrebujeme práve šikovných a motivovaných študentov. Excelentné výsledky dosiahneme len vďaka skúsenosti a spolupráci. Preto sa na našej fakulte venujeme nielen výučbe, ale aj medzinárodnej a národnej spolupráci. Za 20 rokov svojho pôsobenia na FIIT STU úspešne ukončilo štúdium viac ako 5500 absolventov. Mnohí z nich sú dnes uznávaní špecialisti nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí v odboroch, ktoré na FIIT STU vyštudovali,“ hovorí dekan FIIT STU, prof. Ivan Kotuliak.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/veda, menuAlias = veda, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 09:31