SeparInstagram/Separ__dms
StoryEditor

Polícia obvinila troch mužov z falšovania výnimiek na parkovanie. Prípad môže súvisieť s kauzou okolo Separa a jeho priateľky

TASRMiroslav Kamody08.04.2024., 15:43h

Kauza okolo Separa má zrejme rýchle rozuzlenie. Polícia je však skúpa na slovo.

Lajkuj Brainee.sk na

Polícia obvinila troch mužov z falšovania výnimiek na parkovanie. V prípade preukázania viny hrozí 30-ročnému Martinovi S., 20-ročnému Patrikovi H. a 29-ročnému Christiánovi V. trest odňatia slobody na tri roky. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Jana Šimunková.

Martin S. a Patrik H. mali podľa hovorkyne vyrobiť falošné kartičky s výnimkami na parkovanie podľa vzoru potvrdenia o povolení výnimky z dopravných značiek určené pre vozidlo štátneho orgánu, ktoré im priniesol Christián V. Prípad by mal podľa všetkého súvisieť s nedávno medializovaným prípadom Separa a jeho priateľky Cynthie.

image

Nebičuje ho hanba? Separ použil falošnú výnimku na parkovanie v centre Bratislavy. Boli sme obeťou podvodu, tvrdí jeho manažér

Vyšetrovanie stále prebieha

Zdroj z prostredia krajskej polície v Bratislave pre portál Closer potvrdil, že ide o skupinu, ktorá falošné výnimky sprostredkovala aj pre repera. Oficiálne to však potvrdené nie je. 

„Prípady používania uvedených falošných potvrdení s výnimkou na parkovanie je naďalej predmetom vyšetrovania viacerých útvarov Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave, a preto nie je možné poskytnúť bližšie informácie. Všetky informácie, ktoré sme mohli poskytnúť verejnosti sme zverejnili formou tlačovej správy,” reagovala pre Brainee Šimunková na otázku, či prípad súvisí so Separovým vozidlom BMW X7, na ktoré bola výnimka vydaná.

Okrem toho sa polícia odmiatla vyjadriť k tomu, či sa obvinenia, respektíve iná forma postihu či pokuty budú týkať aj osôb, ktoré tieto falošné výnimky na svojich vozidlách používali.

Vyrobili ich hneď niekoľko

„Ten mal kartičku získať od údajne neznámej osoby a chcel sa o parkovanie zadarmo rozdeliť. Z toho dôvodu požiadal menovaných, aby vyrobili pár kópií potvrdení s výnimkou na parkovanie. Mladíci vyrobili nielen požadované potvrdenia, ale aj kópie pečiatok viacerých útvarov Policajného zboru SR,” vysvetlila hovorkyňa s tým, že Martin S. a Patrik H. zhotovili povolenia s výnimkou aj pre nimi využívané motorové vozidlá.

image

Bizár v lesoch Poľany. Dvoch zamestnancov štátnej ochrany prírody naháňal medveď, namiesto zvieraťa postrelil jeden druhého

Dodala, že ako dôvod udelenia výnimky uviedli plnenie služobných úloh Úradu pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR v rámci Bratislavy. Christián V. dal podľa polície do obehu približne 15 falošných kariet.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 06:01