Prezidentka Zuzana ČaputováTASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Prezidentka udelila podmienečnú milosť 31-ročnému mužovi. Pôvodne ho odsúdili na 10 rokov za marihuanu na vlastnú spotrebu

TASR27.03.2024., 15:08h

Prezidentka Zuzana Čaputová udelila podmienečnú milosť 31-ročnému mužovi odsúdenému za prechovávanie marihuany na vlastnú spotrebu. Z desaťročného trestu odňatia slobody si už odpykal viac ako päť rokov a štyri mesiace vo väzení s maximálnym stupňom stráženia.

Lajkuj Brainee.sk na

Zvyšok trestu hlava štátu odpustila mužovi pod podmienkou, že po obdobie štyroch rokov a ôsmich mesiacov odo dňa udelenia milosti nespácha úmyselný trestný čin. TASR o tom informoval prezidentkin hovorca Martin Strižinec.

image

Svet reaguje na naše prezidentské voľby. Na Slovensku sa hrá o to, či pretrvá mafiánsky štát, píšu zahraničné médiá

„Omilostený muž ako spolupáchateľ marihuanu kúpil, priviezol a prechovával vo väčšom rozsahu, no neobchodoval s ňou. Okrem posudzovaného odsúdenia v minulosti nebol súdne trestaný, nespáchal ani priestupok, pracoval a viedol riadny život. Veľmi kladne hodnotený bol aj z ústavu na výkon trestu. Po prepustení môže navyše výrazne pomôcť svojej rodine, najmä starým rodičom, ktorí trpia onkologickým ochorením,” vysvetlil hovorca.

image

Ilustračná fotografia. 

Reuters

Prezidentka sa podľa Strižinca plne stotožňuje s myšlienkou, že drogovú trestnú činnosť je potrebné primerane postihovať. „Vzhľadom na osobu odsúdeného, okolnosti spáchaného trestného činu a nižšiu spoločenskú nebezpečnosť jeho konania však považuje doposiaľ vykonaný trest za dostatočný, a to aj s prihliadnutím na prebiehajúcu celospoločenskú diskusiu o neprimeranosti trestov ukladaných za držanie marihuany pre vlastnú spotrebu,” dodal.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 23:32