Andrej Danko aj Štefan HarabinKoláž Hn – Tasr/j. Novák/
StoryEditor

Andrej Danko sa na poslednú chvíľu vzdáva kandidatúry na prezidenta v prospech Harabina. V prieskumoch nemal ani percento

Miroslav Kamody18.03.2024., 10:03h

Danko vo voľbách kandidovať nebude. Keďže oznámenie prišlo až teraz, na hlasovacích hárkoch jeho meno už zostane.

Lajkuj Brainee.sk na

Andrej Danko práve oznámil, že sa vzdáva kandidatúry na prezidenta v prospech Štefana Harabina. Oznámil na tlačovej konferencii spolu s Harabinom. O tomto kroku hovoril už v minulosti, svoje rozhodnutie vysvetlil tak, že nechce trieštiť národné sily. Voličom SNS odkázal, aby v sobotnom prvom kole volili práve Štefana Harabina, ktorý má v prieskumoch okolo 11 percent. Podľa nich by sa do druhého kola nedostal.

image

Tlačová konferencia o zmenách v RTVS sa zvrtla: Taraba zaútočil na Machaja. Pred novinárskymi otázkami zutekali

V prieskumoch bol Andrej Danko dlhodobo na chvoste. Nedávny prieskum mu nameral len 0,9 percenta, čo ho stavalo na posledné priečky. Pôvodne sa hovorilo, že Danko podporí Harabinovu kandidatúru na prezidenta, ak Harabin podporí SNS v eurovoľbách. To Harabin počas tlačovky aj urobil.

image

Štefan Harabin

Jaroslav Novák/Tasr

„Pána Harabina poznám roky, poznám ho ako principiálneho človeka, ktorý zastáva podobné názory ako ja,” povedal Danko. Podľa jeho slov sú v dennom kontakte a mnohé veci si vyjasnili a vydiskutovali. Pripomenul, že Harabin oslovuje aj voličov iných politických strán.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 11:57